Μια πρώτη «γεύση» των επενδύσεων που στοχεύει να κάνει στο άμεσο μέλλον έδωσε ο ιαπωνικός κολοσσός Kawasaki. Τα αναπτυξιακά σχέδια που ανακοίνωσε ο Hiroshi Ito, Πρόεδρος της εταιρείας Μοτοσυκλετών & Κινητήρων στην Kawasaki Heavy Industries, Ltd (KHI), περιλαμβάνουν επενδύσεις 224 εκατ. ευρώ για την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας στις ΗΠΑ και στον υπόλοιπο κόσμο μέσα στην επόμενη πενταετία.

Η εν λόγω ανάπτυξη θα περιλαμβάνει και την επέκταση του εργοστασίου της Νεμπράσκα αλλά και τη δημιουργία ενός νέου εργοστασίου στο Μεξικό, δημιουργώντας χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Παράλληλα, η Kawasaki θα ενισχύσει τις επενδύσεις της στην εξέλιξη νέων προϊόντων, ειδικά στις αγορές των MULE, ATV και JetSki, σε νέες μοτοσυκλέτες για τον δρόμο και για off-road χρήση, σε ηλεκτρικά και υβριδικά δίκυκλα, αλλά και project με υδρογόνο. Τέλος, θα ιδρύσει μια νέα εταιρεία στην Ιαπωνία, που θα είναι μέλος του KHI group, ώστε ο τομέας Powersports (μοτοσυκλέτες, JetSki, και ATV / SSV) να γίνει ανεξάρτητος κάτω από το όνομα «Kawasaki Motors, Ltd» στις αρχές του Οκτωβρίου του 2021.