Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ αποκτά νέα Περιβαλλοντική Δήλωση Προϊόντος (EPD), αυτή τη φορά για τη Δραστηριότητα Σκυροδέματος της Lafarge Beton, στο πλαίσιο του στρατηγικού του σχεδίου για τη βελτίωση του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος και την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης. Ειδικότερα, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ εκδίδει Περιβαλλοντική Δήλωση Προϊόντος για το σύνολο της παραγωγικής του δραστηριότητας σε περισσότερα από 120 προϊόντα σκυροδέματος συνολικά κατηγορίας αντοχής C16/20 και άνω, αλλά και για όλες τις κατηγορίες περιβαλλοντικής έκθεσης σύμφωνα με τον Κανονισμό Τεχνολογίας Σκυροδέματος 2016.

Αξίζει να τονιστεί ότι διαθέτει EPD ανά γεωγραφική περιοχή δραστηριοποίησης, γεγονός που προσδίδει περαιτέρω ακρίβεια και διαφάνεια στις μετρήσεις. Αναλυτικότερα, περιλαμβάνονται η νέα «πράσινη» σειρά σκυροδεμάτων ECOPact, τα Ειδικά Σκυροδέματα καθώς και εξειδικευμένα προϊόντα όπως το τσιμεντόδετο ρευστό αμμοχάλικο CBGM, σκυροδέματα πλήρωσης ορυγμάτων αλλά και σκυροδέματα με χαμηλότερο ανθρακικό αποτύπωμα.

Για τη σύνταξη Περιβαλλοντικής Δήλωσης Προϊόντος, εκπονείται εκτεταμένη αξιολόγηση του κύκλου ζωής (LCA), καθώς αναλύεται το αποτύπωμα ενός κυβικού σκυροδέματος από το στάδιο παραγωγής του στις μονάδες Lafarge Beton, την κατασκευή και χρήση του κτιρίου μέχρι και το τέλος της ζωής του και τη δυνατότητα επαναχρησιμοποίησής του. Η ENVIROMETRICS Ε.Π.Ε., σε συνεργασία με τη Lafarge Beton, ανέλαβε την εκπόνηση της μελέτης αυτής συγκεντρώνοντας τα απαραίτητα δεδομένα και οργανώνοντας τις λειτουργικές διαδικασίες, με τα αποτελέσματα να επιβεβαιώνουν τη βελτιωμένη απόδοση αειφορίας των σκυροδεμάτων της Lafarge Beton για πιο αειφόρες κατασκευές.