Ο κ. Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. & Π.Ε.Σ. Αττικής, προχώρησε σε δηλώσεις μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κορκίδης ανέφερε ότι: «στα αποκαλυπτήρια του οικονομικού σχεδιασμού της κυβέρνησης, από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ, ακούσαμε συνετά μέτρα ανακούφισης, με κοινωνική ευαισθησία και οικονομική λογική. Ο “λογαριασμός παροχών” της ΔΕΘ, μετά τις οικονομικές εξαγγελίες, απέκτησε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού, με τον ρυθμό ανάπτυξης του β’ τριμήνου και τις ευοίωνες εκτιμήσεις, η ανάπτυξη του φετινού ΑΕΠ αναθεωρήθηκε από 3,6% σε 5,9% και δημιούργησε πολύτιμο δημοσιονομικό χώρο για μέτρα ελάφρυνσης και ανάσχεσης της ακρίβειας.

Θεωρώ ενθαρρυντικά τα όσα εξαγγέλθηκαν από τον πρωθυπουργό, ωστόσο η πίεση, που παρέχει η παρούσα συγκυρία, δημιουργεί εδραία άποψη ότι οι μεταρρυθμίσεις, οι ελαφρύνσεις και οι ρυθμίσεις θα πρέπει να συνεχιστούν και το 2022. Η δυναμική και τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει, μέχρι ώρας επιτυχώς, την ασύμμετρη απειλή της πανδημίας, που προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί και τις ισχυρότερες οικονομίες, επαληθεύεται από την αδιάψευστη “αλήθεια των αριθμών” της οικονομίας».
Ο κ. Κορκίδης έκλεισε τις δηλώσεις του τονίζοντας την αναγκαιότητα για την κυβέρνηση να ολοκληρώσει μέχρι το 2023 όλο το πρόγραμμα που έχει σχεδιάσει και εξαγγείλει από το 2019 και που έχει αναβληθεί λόγω της πανδημίας.