Στα πρότυπα της βιωσιμότητας «πατά» η νέα σειρά συσκευασιών της Kotronis Packaging, εταιρείας που εξειδικεύεται στην κατασκευή 100% ανακυκλώσιμων πλαστικών δοχείων και πωμάτων κατάλληλων για συσκευασίες τροφίμων. Ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των γαλακτοβιομηχανιών για πιο βιώσιμες πρακτικές, η Kotronis Packaging προσφέρει μια premium, οικολογικά φιλική και πρακτική επιλογή συσκευασίας 500 gr και 1 kg για γιαούρτι.

Ενδεικτικά, σε σχέση με την προηγούμενη συσκευασία 1kg επιτεύχθηκε 20% μείωση υλικού, 25% μείωση αποθηκευτικού όγκου με αντίστοιχο όφελος στην εφοδιαστική αλυσίδα και 25% μείωση του αποτυπώματος άνθρακα. Επιπλέον, προσφέρει μεγαλύτερη προστασία για το τρόφιμο, αυξημένες επιλογές διακόσμησης σε μεγαλύτερη επιφάνεια IML, λιτή και ελκυστική εμφάνιση και πρακτικότητα στη χρήση χάρη στη διαμόρφωση easy grip.

Η ομάδα R&D της Kotronis Packaging, έκανε χρήση τεχνολογιών αιχμής και εξελιγμένων υλικών ώστε να επιτευχθούν τα υψηλά απαιτούμενα standards. Μάλιστα, με οδηγό την αειφορία, τη διαφοροποίηση και τη λειτουργικότητα, η συσκευασία του 1 kg απέσπασε το 2020 «Packaging Award» στην κατηγορία των φιλικότερων συσκευασιών προς το περιβάλλον.