H εταιρεία τεχνολογίας MAS ΑΕ, έχοντας ήδη στα 45 έτη λειτουργίας της ενεργή παρουσία σε χώρες της Ευρώπης και της Ασίας, προχωράει σε διεύρυνση του διεθνούς της δικτύου. Ειδικότερα, επιδιώκοντας να ενισχύσει την παρουσία της στη δυτική και κεντρική Ασία, η MAS εντάσσει δύο νέους αντιπροσώπους στο δυναμικό της, τη Dynatec στο Ουζμπεκιστάν και την Omega στο Αζερμπαϊτζάν.
H Dynatec ιδρύθηκε από επιχειρηματίες έμπειρους στην δημιουργία εταιρειών παροχής υπηρεσιών σε απομακρυσμένες περιοχές, και είναι μια εταιρεία αποτελούμενη από ομάδα ικανότατων μηχανικών, η οποία σε μικρό διάστημα έχει καταφέρει να κερδίσει την αγορά του Ουζμπεκιστάν.

Η δραστηριότητα της εστιάζεται σε 2 βασικούς τομείς: την παροχή After Market υπηρεσιών στον κλάδο του πετρελαίου & φυσικού αερίου, καθώς και στον ευρύτερο κλάδο της Ενέργειας, και την προσφορά ΙΙοΤ λύσεων για μεγάλους OEMs (Original Equipment Manufacturers). Η Omega, με πάνω από 20 χρόνια ιστορία στο Αζερμπαϊτζάν, έχει ήδη ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο πελατών και μια πληθώρα έργων στο ενεργητικό της. Η εταιρεία ειδικεύεται στις πωλήσεις, την εγκατάσταση και συντήρηση συστημάτων αυτοματισμού και ελέγχου, αλλά και στην παροχή τεχνικών λύσεων μέσω μηχανικού εξοπλισμού και λογισμικού. Προσφέρει εξειδικευμένες λύσεις για την αγορά της Ενέργειας και τη βιομηχανία πετρελαίου & φυσικού αερίου.

Αξιοποίηση ευκαιριών στην ασιατική «πράσινη» ενέργεια
«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι με τις δύο νέες συμφωνίες συνεργασίας που συνάψαμε στο Ουζμπεκιστάν και τo Αζερμπαϊτζάν. Και οι δύο αυτές χώρες διαθέτουν σημαντικούς φυσικούς πόρους σε ορυκτά καύσιμα, ενώ παράλληλα η προοπτική και οι δυνατότητες για την ανάπτυξη της καθαρής πράσινης ενέργειας είναι εξαιρετικές», σχολιάζει ο Strategy & Commercial Manager της MAS ΑΕ, Ευάγγελος Μακρινός. «Εμείς εδώ στη MAS, στόχο έχουμε την διερεύνηση και την αξιοποίηση των τεράστιων ευκαιριών που παρουσιάζονται στην περιοχή αυτή», καταλήγει.