Λεπτομέρειες για τη νέα επένδυση της FARAN στη ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης μοιράστηκε σε εκδήλωση της ΠΕΦ ο κ. Μάριος Κάτσικας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της φαρμακοβιομηχανίας.
«Σχεδιάζουμε πλέον μία σημαντική επένδυση σε μια νέα σύγχρονη ερευνητική και παραγωγική μονάδα ενέσιμων και μελλοντικά και βιοτεχνολογικών φαρμάκων, συνολικής επιφάνειας 12.000τ.μ., η οποία θα κτιστεί επί οικοπέδου 36.000τ.μ. στην ΒΙΠΕ Τριπόλεως», τόνισε ο κ. Κάτσικας, συμπληρώνοντας ότι: «Στην μονάδα θα αναπτυχθούν αρχικά γραμμές στείρας πλήρωσης και συσκευασίας (fill/finish) παρεντερικών σκευασμάτων μικρού όγκου σε υγρή και λυοφιλοποιημένη μορφή, σε φιαλίδια, φυσίγγια και προγεμισμένες σύριγγες και επιπλέον στην ίδια εγκατάσταση προγραμματίζεται μελλοντικά να παράγονται και βιοτεχνολογικά φάρμακα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η παραγωγική μονάδα θα ακολουθεί τα υψηλότερα πρότυπα εισάγοντας νέα standards στον τεχνολογικό εξοπλισμό και στις διαδικασίες παραγωγής και σχεδιάζεται να πιστοποιηθεί από την EMA και από τον FDA, ώστε να μπορεί να διαθέτει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της στην διεθνή αγορά. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Επενδύσεις, Έρευνα και Καινοτομία από την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30/4 έγινε παρουσίαση των επενδύσεων 3 ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών (EMO, WINMEDICA του ομίλου ELPEN και FARAN) για την δημιουργία μονάδων στην Τρίπολη.