Το 2021 έκλεισε με τις πωλήσεις της ElvalHalcor να σημειώνουν ιστορικά υψηλά. Η ανοδική πορεία, που ξεκίνησε το τελευταίο τρίμηνο του 2020, διατηρήθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021 με ιδιαίτερα έντονη την ανάκαμψη των αγορών του κατασκευαστικού κλάδου, της αυτοκινητοβιομηχανίας και των μεταφορών, οι οποίοι είχαν υστερήσει κατά την προηγούμενη χρήση, επηρεάζοντας κυρίως τον κλάδο αλουμινίου.

Έτσι, οι όγκοι πωλήσεων σημείωσαν αύξηση κατά 16,3%, οδηγούμενοι κυρίως από τα προϊόντα του κλάδου αλουμινίου κατά 21,3%, και τα προϊόντα του κλάδου χαλκού κατά 7,9%.
Η υψηλή ζήτηση στις αγορές, οδήγησε σε ραγδαία άνοδο τις τιμές των μετάλλων στο LME. Ο συνδυασμός του ανοδικού όγκου πωλήσεων και των τιμών των μετάλλων διαμόρφωσε τον κύκλο εργασιών σε ιστορικά υψηλά στα 2.883,0 εκατ. ευρώ για το 2021 (αυξημένο κατά 42,1% από τα 2.028,6 εκατ. ευρώ του 2020).

Η αύξηση των όγκων πωλήσεων και η θετική επίδραση της διαθεσιμότητας και των τιμών σκραπ αναχαίτισαν τις αρνητικές επιδράσεις από την αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου, με αποτέλεσμα τα αναπροσαρμοσμένα ενοποιημένα κέρδη της ElvalHalcor πριν από φόρους, τόκους, αποσβέσεις, αποτέλεσμα μετάλλου και λοιπά έκτακτα έξοδα (a-EBITDA), τα οποία απεικονίζουν καλύτερα την οργανική και ταμειακή κερδοφορία της εταιρείας, να αυξηθούν κατά 22,9% στα 166,8 εκατ. ευρώ έναντι 135,8 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση, με τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) να διαμορφώνονται στα 215,3 εκατ. ευρώ έναντι 121,4 εκατ. ευρώ για την αντίστοιχη περσυνή χρήση. Πολύ σημαντικό ρόλο στην επίτευξη αυτών των μεγεθών έπαιξε και η επιτυχής έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου 250 εκατ. ευρώ διαπραγματεύσιμου στο Χρηματιστήριο Αθηνών, επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την εμπιστοσύνη της επενδυτικής κοινότητας στις προοπτικές του Ομίλου και της εταιρείας.