Σε ανοδική τροχιά κινήθηκαν στο τρίτο τρίμηνο του 2021 οι πωλήσεις της Ελβαλχαλκόρ, ενισχυμένες από την έντονη ανάκαμψη των αγορών του κατασκευαστικού κλάδου, της αυτοκινητοβιομηχανίας και των μεταφορών, επηρεάζοντας κυρίως τον κλάδο αλουμινίου. Έτσι, οι όγκοι πωλήσεων του ομίλου στο εννεάμηνο σημείωσαν αύξηση κατά 17,2%, οδηγούμενοι κυρίως από τα προϊόντα έλασης αλουμινίου, χαλκού και κραμάτων, ενώ για το τρίτο τρίμηνο του 2021 σημείωσαν αύξηση 18,5% έναντι του αντίστοιχου τριμήνου του 2020. Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών του ομίλου Ελβαλχαλκόρ για το εννεάμηνο του 2021 διαμορφώθηκε στα 2,08 δισ. ευρώ, που αποτελεί ιστορικό υψηλό για τον όμιλο, έναντι 1,50 δισ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2020, ενώ συγκεκριμένα για το γ’ τρίμηνο 2021 έκλεισε στα 738,60 εκατ. ευρώ, έναντι 501,66 εκατ. ευρώ στο γ’ τρίμηνο 2020.

Επιτάχυνση των επενδύσεων
Η αυξημένη ζήτηση για προϊόντα αλουμινίου και χαλκού, οδηγεί την εταιρεία σε επιτάχυνση των προγραμματισμένων επενδύσεων, προκειμένου να επωφεληθεί τα μέγιστα από το θετικό momentum. Έτσι για φέτος ήδη οι επενδύσεις ξεπερνούν τα 94 εκατ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζεται το νέο logistics center που προσθέτει ακόμη 30 εκατ. ευρώ.
Μαζί με το 4ο τρίμηνο, το συνολικό capex της εταιρείας αναμένεται να ξεπεράσει τα 150 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πηγές της εταιρείας, στα μέσα του 2022 αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το νέο ψυχρό έλαστρο ενώ μέχρι το τέλος του επόμενου έτους θα είναι διαθέσιμη και η νέα γραμμή βαφής.

Όπως σημειώνουν πηγές της εταιρείας, «ό,τι παράγεται, απορροφάται κατευθείαν από την αγορά». Η θετική της πορεία αναμένεται να συνεχιστεί και στο τέταρτο τρίμηνο, καθώς η ζήτηση δεν έχει μεταβληθεί καθόλου. Μοναδική σκιά αποτελούν οι αυξημένες τιμές του φυσικού αερίου, αν και μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να περάσει τις αυξήσεις του ενεργειακού κόστους στις τιμές των προϊόντων.