Από διάφορους προμηθευτές, συμπεριλαμβανομένων εθνικών πετρελαϊκών εταιρειών και διεθνών εμπόρων κυρίως από τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και τη Μαύρη Θάλασσα, χωρίς όμως να περιορίζεται μόνο στις περιοχές αυτές, προμηθεύεται αργό πετρέλαιο ο όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια.

Στο παραπάνω πλαίσιο, μικρό μέρος των αναγκών του (της τάξεως του 10% έως 15%) καλύπτονται, περιστασιακά, από ρωσικό αργό πετρέλαιο, το οποίο προμηθεύεται, μέσω διεθνών εμπόρων και όχι απευθείας από τη Rosneft όπως σημείωσε η διοίκηση του ομίλου στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων Δ’ τριμήνου 2021 και των προοπτικών για τη φετινή χρονιά.

Ειδικότερα, διευκρινίστηκε ότι ένα μέρος των αναγκών καλυπτόταν από ρωσικό αργό, το οποίο μπορεί εύκολα να υποκατασταθεί. Η τοποθεσία των τριών παράκτιων διυλιστηρίων του ομίλου παρέχει δυνατότητα τροφοδοσία από πολλούς προμηθευτές, γεγονός που επιτρέπει τη βελτιστοποίηση του μείγματος καθώς και την ευχερή κάλυψη τυχόν ελλείψεων, αναφέρουν τα ΕΛΠΕ.