Ο νορβηγικός κατασκευαστής συσκευασιών Elopak ανακοίνωσε την εξαγορά της εταιρείας λύσεων συσκευασίας Naturepak Beverage Packaging Co. Η εταιρεία αγοράστηκε από την Gulf Industrial Group Company και την Evergreen Packaging χωρίς χρέη για 96 εκ. δολάρια. Η Naturepak Beverage είναι διανομέας φρέσκων υγρών συστημάτων χαρτοκιβωτίων και συσκευασιών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, με εγκαταστάσεις τοπικής παραγωγής στο Μαρόκο και τη Σαουδική Αραβία.

Η συναλλαγή θα επιτρέψει στην Elopak να επεκτείνει το παγκόσμιο αποτύπωμά της, θα της δώσει πρόσβαση σε νέες αναπτυσσόμενες αγορές και θα υποστηρίξει τον στόχο της να στοχεύσει σε αύξηση 2-3% των οργανικών εσόδων. Η Naturepak Beverage θα μετονομαστεί με το όνομα της Elopak και η πελατειακή της βάση θα έχει πρόσβαση σε ένα ευρύτερο χαρτοφυλάκιο προϊόντων, βιώσιμες λύσεις συσκευασίας και τεχνική τεχνογνωσία.

Ο Thomas Körmendi, διευθύνων σύμβουλος της Elopak, δήλωσε: «Δημιουργώντας παρουσία στο Μαρόκο και τη Σαουδική Αραβία, μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε σημαντικές αναπτυσσόμενες αγορές και να παραδώσουμε το χαρτοφυλάκιο της μάρκας της Elopak σε βασικούς τοπικούς και διεθνείς παίκτες».