Με την τελετή απονομής των Circle the Med Awards ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO) στα Λεγραινά, οι εργασίες του Circle the Med Forum 2021 στο οποίο πήραν μέρος 3500 σύνεδροι από 59 χώρες.

Τα Circle the Med Awards είναι ένας νέος θεσμός που εισήγαγαν οι διοργανωτές του Circle the Med Forum, προκειμένου να αναδειχθούν εταιρείες και οργανισμοί που έχουν σχεδιάσει και εφαρμόσει καλές πρακτικές και θετικές δράσεις βασιζόμενες στις αρχές της Κυκλικής Οικονομίας. Ανάμεσα στις εταιρείες που διακρίθηκαν στην κατηγορία Green Growth ήταν η βιομηχανία Coca Cola 3Ε, διότι εργάστηκε για να αντιμετωπίσει πολλές περιβαλλοντικές προκλήσεις επιτυγχάνοντας σε αρκετές περιπτώσεις να τις μετατρέψει σε ευκαιρίες όχι μόνο για την ίδια αλλά και –κυρίως αυτό- για τις περιοχές στις οποίες δραστηριοποιείται.

Στην ίδια κατηγορία βραβεύτηκε η Αθηναϊκή Ζυθοποιία για τις δράσεις της στο πλαίσιο του «Brewing a Better World» που συνιστά μια μακροπρόθεσμη προσέγγιση της εταιρείας στη βιωσιμότητα και μία από τις βασικές λειτουργικές προτεραιότητές της. Επιπλέον, στην κατηγορία των Start Up, διακρίθηκε η BIO 2 CHP, μια πανεπιστημιακή spin-off εταιρεία που προσφέρει μικρής κλίμακας μονάδες παραγωγής βιοενέργειας σε βιομηχανίες με οργανικά απόβλητα, μετατρέποντας επιτόπου σε ενέργεια τα υπολείμματά τους.