Το εργοστάσιο που ανήκει στον όμιλο Damco Energy, συμφερόντων της οικογένειας Κοπελούζου, έλαβε το «πράσινο φως» από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ώστε να εγκατασταθεί στη ΒΙΠΕ Αλεξανδρούπολης.

Η άδεια της ΡΑΕ αφορά συγκεκριμένα στην αύξηση της ισχύος του σχεδιαζόμενου σταθμού ηλεκτροπαραγωγής στα 840 MW από 662 MW. Η Damco Energy έλαβε και έγκριση για τη μεταβίβαση της άδειας παραγωγής στην εταιρεία «Ηλεκτροπαραγωγή Αλεξανδρούπολης», η οποία αποτελεί και εταιρεία ειδικού σκοπού. Σε αυτήν θα εισέλθει με ποσοστό 25% η Εταιρεία Μονάδων Ηλεκτροπαραγωγής των Σκοπίων «AD ESM», με τις αντίστοιχες συμφωνίες να αναμένονται εντός του καλοκαιριού.

Η νέα μονάδα θα παράγει ηλεκτρικό ρεύμα με χρήση φυσικού αερίου, ενώ ο σταθμός συνδυασμένου κύκλου θα αποτελείται από μία αεριοστροβιλική μονάδα ισχύος 570 MW και από μία ατμοστροβιλική ισχύος 270 MW. Το εργοστάσιο θα απασχολεί περίπου 100 εργαζόμενους, ενώ θα μπορεί επιπλέον να προσφέρει την απορριπτόμενη θερμική ενέργειά της στον Δήμο Αλεξανδρούπολης, για να αξιοποιηθεί για θέρμανση σπιτιών και δημοσίων κτιρίων στην γύρω περιοχή.