Ο μεγαλύτερος σταθμός ανεφοδιασμού υδρογόνου της Ευρώπης για βαρέα και επιβατικά οχήματα εγκαινιάστηκε στις 30/11, στο Neumünster της Γερμανίας. Στις εγκαταστάσεις του μπορούν να διακινηθούν μέχρι και 2.000 κιλά υδρογόνου σε καθημερινή βάση, συμβάλλοντας καθοριστικά στις βιώσιμες μεταφορές, ιδιαίτερα εκείνων που σχετίζονται με βαρέα εμπορεύματα, αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο του ρόλου της στο έργο, το TÜV NORD υποστήριξε ενεργά την εταιρεία Hypion κατά τη διάρκεια της επίσημης διαδικασίας αδειοδότησης, πριν από την κατασκευή του σταθμού ανεφοδιασμού. Ειδικότερα, όσον αφορά στα μέτρα αντιεκρηκτικής προστασίας, οι ειδικές ιδιότητες του υδρογόνου έπρεπε να ληφθούν υπόψη κατά τον καθορισμό των ζωνών αντιεκρηκτικής προστασίας. Αντίστοιχα μεγάλη πρόκληση αποτέλεσε η παράδοση και αποθήκευση υδρογόνου αναφορικά με τη διαδικασία αδειοδότησης.

Αυτό συνέβη επειδή το τρέχον κανονιστικό πλαίσιο για τη βιομηχανική ασφάλεια και υγεία δεν λαμβάνει επαρκώς υπόψη τις ειδικές συνθήκες των σταθμών ανεφοδιασμού με υδρογόνο, ιδίως όσον αφορά τη διαδικασία αδειοδότησης. Ο κ. Gerald Collin, Επικεφαλής του OBS Process Technology του TÜV NORD στο Αμβούργο, τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «Η ομάδα της Hypion, με την υποστήριξη ειδικών από την ομάδα μας, υλοποίησε αποτελεσματικά τον μεγαλύτερο σταθμό ανεφοδιασμού με υδρογόνο για φορτηγά στην Ευρώπη. Αυτό το επίτευγμα αντιπροσωπεύει ένα σαφές ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τον πελάτη μας, αλλά και μια σημαντική εμπειρία μάθησης τόσο για τον πελάτη μας, όσο και για το TÜV NORD».