Αύξηση κατά 55% για το 2021, σε σχέση με το 2020, σημείωσε ο κύκλος εργασιών του ελληνικού ομίλου εταιριών EFA GROUP -στο δυναμικό του οποίου ανήκουν οι Theon Sensors, Efa Ventures, Scytalys και Es Systems-, που δραστηριοποιείται στην ανταγωνιστική αγορά της αεροδιαστημικής, άμυνας, νέων τεχνολογιών και ασφάλειας για πάνω από 30 χρόνια. Tα οικονομικά αποτελέσματα αντικατοπτρίζουν την αναγνώριση των προϊόντων και συστημάτων του από εξόχως απαιτητικούς πελάτες σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ και της Γερμανίας.

Ο προσανατολισμός του ομίλου είναι καθαρά εξαγωγικός με πάνω από το 95% του κύκλου εργασιών του να προέρχεται από εξαγωγές και διεθνείς συμπαραγωγές. Βάσει μάλιστα του ανεκτέλεστου όγκου των υπογεγραμμένων συμβάσεων στην αρχή της χρονιάς που ξεπερνά τα 320€ εκατ., ο όμιλος αναμένει το 2022 αύξηση κατά 70%, με τον κύκλο εργασιών του να ξεπερνάει τα €200 εκατ. ετησίως. Ο όμιλος αναμένει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και το διάστημα 2023-2025 μέσω αύξησης των πωλήσεών του, την πλήρη ενεργοποίηση των βιομηχανικών του συνεργασιών σε πάνω από 8 χώρες, όπως επίσης και την άμεση επένδυσή του σε 3 εταιρείες στην ελληνική αγορά στο τομέα της άμυνας, της ασφάλειας και των νέων τεχνολογιών.

Την περίοδο αυτή ο Όμιλος EFA GROUP, βάσει του στρατηγικού του σχεδιασμού, επενδύει στον ψηφιακό μετασχηματισμό του, στην έρευνα και στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων όλου του ανθρώπινου δυναμικού του, το οποίο αναμένεται στο τέλος του 2022 να ξεπεράσει τα 400 άτομα.