Η EDP Renewables (EDPR), η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στον κόσμο, και η Procter & Gamble Company, διεθνής εταιρεία προϊόντων ευρείας κατανάλωσης που ειδικεύεται σε ένα ευρύ φάσμα προϊόντων προσωπικής φροντίδας και υγιεινής, υπέγραψαν μία από τις μεγαλύτερες συμφωνίες PPA στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ιταλία.

Η συμφωνία επιτρέπει στην P&G να αξιοποιήσει ένα σημαντικό μέρος της ενέργειας που παράγεται σε αυτό το έργο που διαθέτει συνολική δυναμικότητα ύψους 142 MWp (109 MWac), στην κεντρική ιταλική περιφέρεια του Λάτσιο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κατασκευή των ηλιακών έργων θα ξεκινήσει πριν από το καλοκαίρι και αναμένεται να λειτουργήσει μέχρι το τέλος του 2023. Το έργο θα αποτελέσει το πρώτο ηλιακό σύμπλεγμα της EDPR στην Ιταλία, όπου η εταιρεία έχει ήδη εγκαταστήσει περισσότερα από 520 MW αιολικής ισχύος.

Τα φωτοβολταϊκά έργα θα παράγουν από κοινού περισσότερες από 210 GWh ανανεώσιμης ενέργειας ετησίως. Αυτή η παραγωγή ενέργειας, με την αξιοποίηση του ήλιου, θα αποτρέψει την εκπομπή περίπου 52 χιλιάδων τόνων εκπομπών CO2 στην ατμόσφαιρα ετησίως, συμβάλλοντας στην απαλλαγή της περιοχής από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Επιπλέον, μέσω της συμφωνίας αυτής, η EDPR και η P&G ενισχύουν μια συνεργασία που ξεκίνησε το 2021, όταν οι δύο εταιρείες υπέγραψαν PPA στην Ισπανία για ένα χαρτοφυλάκιο αιολικών και ηλιακών συστημάτων 127,5 MW, το οποίο θα αρχίσει να λειτουργεί εντός του έτους. Με τη νέα αυτή συμφωνία, η EDPR έχει πλέον εξασφαλίσει περίπου το 44% από τα περίπου 17 GW που είναι ο στόχος προσθήκης δυναμικότητας σε παγκόσμιο επίπεδο για την περίοδο 2023-26.