Την πρωτοπόρα απόφαση για την παραγωγή πρώτης ύλης για τα φάρμακα στην Ελλάδα όπως και για επένδυση στον τομέα της βιοτεχνολογίας από τη Demo, ανακοίνωσε o Διευθύνων Σύμβουλος της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, κύριος Δημήτρης Δέμος, κατά τη διάρκεια του RnD and Innovation in Healthcare Conference από τη Boussias, οι οποίες αναμένεται να προσδώσουν υψηλή προστιθέμενη αξία τόσο σε επίπεδο εθνικού ΑΕΠ, όσο και στην προσπάθεια του Brain Gain, μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Όπως ανέφερε ο CEO της εταιρείας, το επενδυτικό πλάνο για το 2022-2027 ύψους 300 εκατ. ευρώ, όπως ανακοινώθηκε το φθινόπωρο στο ΙΣΝ, χωρίζεται σε δυο κατηγορίες: Στα συμβατικά φάρμακα με πρώτες ύλες χημικής προέλευσης και στα φάρμακα βιολογικής διεργασίας.

Το πιο σημαντικό κριτήριο για το πρώτο σκέλος της επένδυσης, αποτελεί το κόστος παραγωγής. «Λόγω του ολιγοπωλίου που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια από χώρες όπως η Ινδία και η Κίνα που παράγουν κυρίως τις πρώτες ύλες και της συνεπαγόμενης αύξησης των τιμών των πρώτων υλών με διάφορες προφάσεις από αυτές, έχουν ως αποτέλεσμα να μετατρέπονται οι εταιρείες μας σε μεταπωλητές τους στην Ευρώπη. Αυτό πρέπει να αντιστραφεί για να μην εξαρτάται η ΕΕ από τις διαθέσεις τους (π.χ. κατά τη διάρκεια της πανδημίας ελλείψεις σε πρώτες ύλες και φάρμακα) και προς αυτή τη κατεύθυνση κινείται και η ίδια η ΕΕ μέσω του Local Manufacturing, δηλαδή να ξαναρχίσει η Ευρώπη να κάνει παραγωγή πρώτων υλών μέσα στην ΕΕ και εμείς θέλουμε να είμαστε πρωτοπόροι σε αυτό ξεκινώντας έναν νέο κλάδο για την Ελλάδα».

Βιοτεχνολογία
Όσον αφορά την επένδυση στη βιοτεχνολογία, σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη Δέμο, η νέα αυτή φαρμακευτική τεχνολογία( που αποτελεί και την πλειοψηφία των νέων φαρμάκων που βγαίνουν στην αγορά) πήγε πολύ πίσω στην Ελλάδα λόγω κρίσης, με αποτέλεσμα η τεχνογνωσία αυτή να λείπει από τη χώρα μας. «Η εταιρεία δημιουργεί αυτή τη πλατφόρμα για την ανάπτυξη δικών της φαρμάκων και θα φέρει ερευνητές από το εξωτερικό για την εκπαίδευση του εγχώριου δυναμικού και επιπλέον θα επιτρέψει στους Έλληνες ερευνητές που δραστηριοποιούνται ήδη στον τομέα στη χώρα, να δοκιμάσουν στη πράξη σε βιομηχανικό εξοπλισμό τις πιλοτικές τους παρτίδες. Επομένως θα είμαστε σε θέση να παράξουμε πιλοτικές παρτίδες για κλινικές μελέτες. Αυτό αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα που βάζει τη χώρα στο χάρτη ενός πολύ μικρού γκρουπ χωρών με βιοτεχνολογικές παραγωγικές ικανότητες και είμαστε πολύ περήφανοι».

Το νέο ερευνητικό κέντρο της Bennett
Σε μια άλλη ενδιαφέρουσα ομιλία, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Bennett, κ. Νίκος Μπουφίδης, μίλησε για το πως σκοπεύει η εταιρεία να αξιοποιήσει την επένδυση στο πρώην ακίνητο της Βιομηχανίας «Σιλβεστρίδη» και πως αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα R&D της φαρμακοβιομηχανίας. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Στο νέο εργοστάσιο που θα κατασκευαστεί στη θέση του ακινήτου της Βιομηχανίας «Σιλβεστρίδη» στη Μεταμόρφωση, θα παραχθούν καινούργιες μορφές φαρμάκων, όπως διπλής και τριπλής στιβάδος χαπιού ή κάψουλες προγεμισμένες με υγρό, που θα καλύψουν και την εξωνοσοκομειακή αγορά αλλά και την νοσοκομειακή. Θα είναι καινοτόμα και πρωτοποριακά με στόχο να “χτυπήσουμε” μεγαλύτερες αγορές στο εξωτερικό. Όσον αφορά το ερευνητικό, βρισκόμαστε ήδη σε συνεργασία με ελληνικά πανεπιστήμια για τη δημιουργία ερευνητικού κέντρου με νέους επιστήμονες σε συνδυασμό με τους ήδη υπάρχοντες, με σκοπό την επιτάχυνση των διαδικασιών ανάπτυξης και παραγωγής προϊόντων της εταιρείας και τη διοχέτευση τους στην αγορά».