Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ Μάριος Τσάκας, ανακοίνωσε ότι το φθινόπωρο του 2022 ο ΔΕΣΦΑ θα ολοκληρώσει τα έργα κατασκευής στην έξοδο του αγωγού ΤΑΡ στην Ποριά και «αμέσως μετά θα μπορούμε να κάνουμε τις πρώτες συνδέσεις φυσικού αερίου στην Καστοριά και το Άργος Ορεστικό».

Στο πλαίσιο εκδήλωσης για τα εγκαίνια της έναρξης των έργων διανομής Φυσικού Αερίου που διοργάνωσε η ΔΕΔΑ και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο κ. Τσάκας έκανε ειδική αναφορά στα οφέλη που θα προκύψουν στην τοπική οικονομία και στα τοπικά επαγγέλματα από την είσοδο του φυσικού αερίου στην καθημερινή χρήση και ανακοίνωσε ότι «ο ΔΕΔΑ θα προχωρήσει στην δυτική Μακεδονία σε ειδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης μηχανικών και τεχνικών όπως υδραυλικοί ηλεκτρολόγοι, κλπ σε θέματα τεχνολογιών φυσικού αερίου». Από πλευράς του, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι οι πόροι που έχουν εξασφαλιστεί από το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης «είναι πρωτοφανείς».

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «η Ελλάδα, εδώ και αρκετούς μήνες βρίσκεται στην πρώτη θέση, με διαφορά από τον δεύτερο στις απορροφήσεις ευρωπαϊκών πόρων» ενώ οι χειμερινές προβλέψεις της ΕΕ την κατατάσσουν στη δεύτερη σε ανάπτυξη στην Ευρώπη. Ως ένδειξη ενίσχυσης αυτής της εικόνας που αποπνέει η οικονομία, ανέφερε την είδηση της επαναλειτουργίας του εργοστασίου προφίλ αλουμινίου «Αλουμύλ» στην Ξάνθη, που είχε αναστείλει την λειτουργία του το 2014.