Αύξηση στον κύκλο εργασιών κατά 77,81% είδε στο εννεάμηνο η Δάιος Πλαστικά ΑΒΕΕ, με αυτόν να ανέρχεται σε 33.302.062,29 ευρώ, γεγονός που οφείλεται και στους δύο κλάδους δραστηριοποίησης, αυτούς των πλαστικών και του τουρισμού. Συγκεκριμένα, η αύξηση του κύκλου εργασιών του κλάδου των πλαστικών επήλθε τόσο από το εσωτερικό όσο και τις εξαγωγές, ενώ ταυτόχρονα οι τιμές πώλησης των προϊόντων διαμορφώθηκαν σε υψηλότερα επίπεδα ενσωματώνοντας τις αυξήσεις των τιμών των α’ υλών και του κόστους παραγωγής λόγω της ενεργειακής κρίσης.
Σε επίπεδο εταιρείας, μετά την έξαρση της πανδημίας COVID – 19, η παραγωγική μονάδα συνέχισε κανονικά τη λειτουργία της εξυπηρετώντας απρόσκοπτα τους πελάτες της παρά τις όποιες δυσκολίες. Στην υπό εξέταση περίοδο, επιτεύχθηκε σημαντική αύξηση των πωλήσεων κατά 29,13% (15.320.966,64 ευρώ έναντι 11.864.616,88 ευρώ). Επομένως, δεν υφίστανται επιπτώσεις από την πανδημία στη ζήτηση και την εν γένει δραστηριότητα του παραγωγικού τομέα.

Αντίθετα, η πρωτοφανής ενεργειακή κρίση δημιουργεί προβλήματα στον κλάδο των πλαστικών, όπως συνεχείς ελλείψεις σε α’ ύλες και κατ’ επέκταση σημαντικές και συνεχείς αυξήσεις των τιμών τους, και διόγκωση του μεταφορικού και του ενεργειακού κόστους. Αυτά αναμένεται να επηρεάσουν το λειτουργικό κόστος του κλάδου των πλαστικών κατά το τελευταίο τρίμηνο του έτους, χωρίς ωστόσο η εν λόγω επίπτωση να μπορεί να υπολογιστεί με ακρίβεια.

Γι’ αυτό το λόγο, η Διοίκηση φροντίζει για να εξασφαλίσει την επάρκεια των α’ υλών με σκοπό την πλήρη κάλυψη της παραγωγής και προσαρμόζει ανάλογα την εμπορική της πολιτική, έτσι ώστε κατά το μέτρο που είναι εφικτό, να μετακυλίεται μέρος της αύξησης των τιμών των α’ υλών και της ηλεκτρικής ενέργειας στην τιμή πώλησης των προϊόντων.