Η Coca-Cola Co και η PepsiCo ανακοίνωσαν πως αναστέλλουν τις πωλήσεις των αναψυκτικών τους στη Ρωσία μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ειδικότερα, η Coca-Cola ανακοίνωσε πως αναστέλλει όλες τις δραστηριότητές της στη Ρωσία, αναφέροντας σε μια λιτή ανακοίνωση ότι «θα συνεχίσει να αξιολογεί την κατάσταση και τις εξελίξεις».

Πρόκειται για τη μητρική αμερικανική εταιρεία που είναι εισηγμένη στο NYSE. Η συνδεδεμένη εταιρεία, η Coca Cola HBC που έχει κυρίως ευρωπαϊκή παρουσία (εδρεύει στην Ελβετία) με μεγάλες εγκαταστάσεις στη Ρωσία και στην Ουκρανία και είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι ακολουθεί και αυτή την απόφαση της Coca Cola Co για αναστολή δραστηριοτήτων στη Ρωσία. Σημειωτέον ότι η συγκεκριμένη εταιρεία έχει υποστεί τις μεγαλύτερες απώλειες καθώς έχει εγκλωβιστεί στις αγορές της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Από την πλευρά της, η PepsiCo ανακοίνωσε πως αναστέλλει την πώληση αναψυκτικών στη Ρωσία, αλλά θα συνεχίσει να διαθέτει στη ρωσική αγορά γαλακτοκομικά προϊόντα και βρεφικό γάλα σε σκόνη.