Η συγκόλληση χρησιμοποιείται για τη σύνδεση δύο ή περισσότερων αντικειμένων από διαφορετικά υλικά και είναι μια από τις σημαντικότερες διεργασίες στη βιομηχανία. Ωστόσο, μπορεί να αποδειχθεί μια δύσκολη και επικίνδυνη διαδικασία, ειδικά για τους χειριστές που εκτελούν επαναλαμβανόμενες εργασίες, η διαθεσιμότητα των οποίων έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.
Τα συνεργατικά ρομπότ της ABB δίνουν τη δυνατότητα ακόμα και σε προσωπικό που δεν είναι εξοικειωμένο με τη χρήση τους να επιτύχει συγκόλληση υψηλής ποιότητας.
Έτσι, η πολυπλοκότητα της συγκόλλησης εκμηδενίζεται, ανοίγοντας μια πληθώρα επιλογών και δυνατοτήτων αυτοματοποίησης σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και διαφορετικούς χρήστες.

Ευκολία χρήσης
Το Cobot Arc Welding Package της ABB είναι είναι μια επαναστατική λύση που απλοποιεί και αυτοματοποιεί τη διαδικασία συγκόλλησης καθιστώντας την εξαιρετικά εύκολη στη χρήση. Αυτό το ολοκληρωμένο πακέτο περιλαμβάνει τον συνεργατικό ρομποτικό βραχίονα ABB GoFa, μια τσιμπίδα συγκόλλησης και λογισμικό που καθιστά εύκολη τη δημιουργία και εκτέλεση προγραμμάτων συγκόλλησης.

Δεν απαιτούνται δεξιότητες προγραμματισμού για τη λειτουργία του cobot ή τη δημιουργία προγραμμάτων. Αντί αυτού οι κινήσεις που απαιτούνται για το πρόγραμμα συγκόλλησης μπορούν να σχεδιαστούν με το Easy Tech Device, τη βασική καινοτομία της ΑΒΒ, που περιλαμβάνεται στο πακέτο και παρέχει τη δυνατότητα προγραμματισμού με καθοδήγηση.

Έτσι, μέσα από γραφικά blocks προγραμματισμού και απλές κινήσεις drag & drop είναι εφικτή η δημιουργία ενός προγράμματος συγκόλλησης, χωρίς να υπάρχει καμία προϋπόθεση γνώσης προγραμματισμού ενός ρομποτικού συστήματος με εγγυημένη ποιότητα συγκόλλησης.
eTutorials της ABB καλύπτουν όλες τις οδηγίες και τις χρήσιμες συμβουλές που χρειάζεται κάποιος- από την αποσυσκευασία του ρομποτικού συστήματος μέχρι την δημιουργία του πρώτου προγράμματος. Με αυτόν τον τρόπο, ρομποτικές λύσεις συγκόλλησης είναι υλοποιήσιμες από όλους.

Ακρίβεια
Τα ABB GoFa Cobots εγγυώνται ακρίβεια θέσης, ομαλή κίνηση και βέλτιστο έλεγχο της κεφαλής. Έτσι εξασφαλίζεται η δυνατότητα άψογης συγκόλλησης ακόμα και σε περίπλοκες ενώσεις και απαιτητικές γωνίες.

Συνεργασία
Τα συνεργατικά ρομπότ GoFa είναι σχεδιασμένα για να λειτουργούν με ασφάλεια δίπλα σε ανθρώπους, δημιουργώντας ένα απόλυτα συνεργατικό περιβάλλον.

Ασφάλεια
Το Cobot Arc Welding Package της ABB είναι εξαιρετικά ασφαλές. Με προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων ορίων δύναμης και ταχύτητας, για την προστασία τόσο του χειριστή όσο και του ίδιου του ρομπότ, τα GoFa μπορούν να λειτουργήσουν σε στενή επαφή με τον άνθρωπο χωρίς κανέναν απολύτως κίνδυνο για την ασφάλειά του.

Αποδοτικότητα
Χάρη στα χαρακτηριστικά ασφαλείας, που διαθέτει το ρομπότ Gofa παρέχει τη δυνατότητα ενσωμάτωσης της λύσης του σε υφιστάμενες θέσεις εργασίας, ενισχύοντας την παραγωγικότητα και την απόδοση. Το GoFa διαθέτει μέγιστη ταχύτητα TCP έως και 2.2 m/s, περισσότερη από κάθε άλλο συνεργατικό ρομπότ της κατηγορίας του. Είναι πλέον διαθέσιμο με δυνατότητα έκτασης ( reach) έως και 1.62m, κινούμενο με τα υψηλότερα επίπεδα ελέγχου κίνησης. Έτσι το GoFa μπορεί να εκτελέσει περισσότερες διεργασίες σε έναν ορισμένο χρόνο από τα υπόλοιπα ρομποτικά συστήματα του ανταγωνισμού, ενώ οι ταχύτατες και υψηλής ακρίβειας κινήσεις του μειώνουν τον χρόνο συγκόλλησης και μεγιστοποιούν την παραγωγικότητα.

Εφαρμογές
Το Cobot Arc Welding Package της ABB μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μια ευρεία ποικιλία εφαρμογών, από συγκόλληση εξαρτημάτων σε μηχανήματα, και διαφορετικών τύπων μετάλλων σε μεταλλικές κατασκευές μέχρι ιατρικά εμφυτεύματα και συγκολλήσεις στον κλάδο της αεροναυπηγικής και αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το Cobot Arc Welding Package της ABB αλλάζει τον τρόπο που γίνεται η συγκόλληση. Προσφέρει μια απλή, ασφαλή και αποδοτική λύση για την αυτοματοποίηση των εργασιών συγκόλλησης, καθιστώντας την προσιτή σε επιχειρήσεις όλων των μεγεθών. Η χρήση του ενισχύει την παραγωγικότητα της επιχείρησης, δίνοντας τη δυνατότητα έγκαιρης ανταπόκρισης στην αυξανόμενη ζήτηση.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε: ΑΒΒ ΑΕ,

Tηλ.: 210-2891500, email: [email protected]