Σε συνέχεια επενδύσεων ύψους μεγαλύτερου των 3 εκατομμυρίων ευρώ την τελευταία τριετία, η εταιρεία Χαλβατζής Μακεδονική ανακοίνωσε την προσθήκη νέας πτέρυγας στο εργοστάσιό της στη Βέροια. Το εργοστάσιο της οικογένειας Χαλβατζή, που βρίσκεται στη Σκύδρα, παράγει καινοτόμα προϊόντα λαχανικών στον ατμό με την επωνυμία «Αγρόκηπος Χαλβατζής», καθώς και παραδοσιακά προϊόντα, όπως γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες, με ιστορία 49 ετών.Διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες παραγωγής Όπως σημειώνει η εταιρεία, η νέα μονάδα θα επεκτείνει τις παραγωγικές ικανότητες για τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των λαχανικών του Αγρόκηπου, ώστε να συνεχίσει να προσφέρει τα υψηλής ποιότητας προϊόντα της σε Ελλάδα και εξωτερικό, όλο το χρόνο.

Το εργοστάσιο απασχολεί πάνω από 110 άτομα από επιστήμονες, αγρότες και γεωπόνους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία Χαλβατζής Μακεδονική συμβάλλει ενεργά στην τοπική κοινωνία, όπου βρίσκεται το εργοστάσιο και τα χωράφια της. Το οικοσύστημα που λειτουργεί γύρω από το εργοστάσιο με τους προμηθευτές, τους αγρότες και τους κατασκευαστές, δίνει πνοή σε μια ευαίσθητη αγροτική περιοχή της χώρας, παρέχοντας θέσεις εργασίας και ευκαιρίες για νέους επιστήμονες.

Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Βασίλης Χαλβατζής: «Στην οικογένεια Χαλβατζή πάντα κοιτάμε μπροστά. Κοιτάζοντας το μέλλον, επενδύουμε συνεχώς και ανανεώνουμε τις υποδομές μας. Το όραμά μας είναι να προσφέρουμε στον καταναλωτή προϊόντα ασφαλή, υγιεινά, σταθερά, ιδιαίτερης διατροφικής αξίας, Ελληνικής καλλιέργειας, με σεβασμό στο περιβάλλον και στις σύγχρονες αγροτικές πρακτικές βιώσιμης καλλιέργειας». Σήμερα τα προϊόντα της εταιρείας Χαλβατζή, Μακεδονική, Οικογένεια Χαλβατζή, Αιγαίο και Top Fruit έχουν σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα σε Ευρώπη, Αμερική, Η.Α.Ε, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Κύπρο και σε Βαλκανικές χώρες.