Οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή στις επιχειρήσεις, αλλά και η βελτίωση της απόδοσής τους σε θέματα Κλιματικής Διακυβέρνησης τέθηκαν στο επίκεντρο της εκδήλωσης «Πρότυπο Πρόγραμμα Ενημέρωσης για την Κλιματική Διακυβέρνηση», που συνδιοργάνωσαν οι Climate Governance Initiative Greece, Τράπεζα Πειραιώς, Όμιλος ΤΙΤΑΝ και ΕΥ. Την εκδήλωση άνοιξε o κ. Γιώργος Χαντζηνικολάου, Πρόεδρος Δ.Σ., Πειραιώς, ο οποίος δήλωσε ότι: «Η κλιματική αλλαγή αποτελεί πρόκληση για την εποχή μας, ενώ η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί βασικό πυλώνα του ευρωπαϊκού οικοδομήματος». Στη συνέχεια, η κα Μαρίνα Νιφόρου, Πρόεδρος και Ιδρύτρια του CGI Greece, επισήμανε ότι, δυστυχώς, οι στόχοι για την κλιματική διακυβέρνηση δεν έχουν αλλάξει τα τελευταία 30 χρόνια. Τόνισε ότι είναι σημαντικό οι επιχειρήσεις να δώσουν έμφαση στην αξιοποίηση των αναδυόμενων ευκαιριών.

Τα αποτελέσματα έρευνας για την ελληνική αγορά σε Θέματα Κλιματικής Αλλαγής παρουσίασαν για πρώτη φορά η κα Κιάρα Κόντη, Partner, EY Greece, Climate Change and Sustainability Services Leader – CESA και ο κ. Ορέστης Χοντουλίδης, Partner, Risk Consulting, EY Greece. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η στρογγυλή τράπεζα με τίτλο «Πώς επηρεάζει η κλιματική αλλαγή τις ελληνικές επιχειρήσεις», όπου συμμετείχαν ο κ. Σολομών Μπεράχας, Μέλος Δ.Σ., Πειραιώς, ο κ. Αλέξανδρος Κατσιάμπουλας, Διευθυντής Επιδόσεων Περιβάλλοντος, Κοινωνίας, Διακυβέρνησης (ESG) του Ομίλου ΤΙΤΑΝ και ο κ. Λυμπέρης Πολυχρονόπουλος, Πρόεδρος και Ceo της Matrix Pack. Την εκδήλωση έκλεισαν απαντώντας σε ερωτήσεις και φέρνοντας την πολύτιμη εμπειρία τους, ο κ. Λεωνίδας Κανελλόπουλος, Chief Sustainability Officer & Director of Corporate Affairs, Όμιλος ΤΙΤΑΝ και η κα Maria Semedalas, Μέλος Δ.Σ., Πειραιώς.

*Αναλυτική συνέντευξη της Μαρίνας Νιφόρου, CGI Greece, θα φιλοξενηθεί στην ειδική έκδοση «Πράσινη & Ψηφιακή μετάβαση της Ελληνικής Βιομηχανίας» του Manufacturing, που θα κυκλοφορήσει στις 4 Αυγούστου με «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ».