Η αμερικανική Cadence Design Systems, με ανακοίνωσή της έκανε γνωστό πως προχωρά στην αγορά της ελληνικής εταιρείας BETA CAE Systems International AG, έναντι 1,24 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά και μετοχές. Η BETA CAE προσφέρει λύσεις στις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου και ομάδες της Formula 1, καθώς και σε κορυφαίους πελάτες στους τομείς της αεροναυπηγικής, της βιομηχανίας και της υγείας. Η εταιρεία έχει την εδρα της στην Ελβετία, κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης στην Θεσσαλονίκη ενώ διαθέτει και 13 γραφεία παγκοσμίως.

Αποτελεί κορυφαία εταιρεία στο λογισμικό βιομηχανικής προσομοίωσης, με τους πελάτες της να έχουν την δυνατότητα να ελέγχουν κρίσιμα στοιχεία πριν από το στάδιο της παραγωγής.
«Για περισσότερες από δύο δεκαετίες ηγούμαστε στην εξέλιξη της μηχανικής προσομοίωσης, πρώτα καθιερώνοντας τη φήμη μας στον τομέα της χερσαίας κινητικότητας και στη συνέχεια με επιτυχή επέκταση σε ευρείες εφαρμογές στην αεροδιαστημική, την άμυνα, την εμβιομηχανική, την ηλεκτρονική, την ενέργεια και άλλες βιομηχανίες», ανέφερε κ. Παναγιώτης Κουβράκης, πρόεδρος της BETA CAE, προσθέτοντας: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που γινόμαστε μέλος της ομάδας Cadence και προσβλέπουμε σε πρόοδο της επιτυχίας μέσω των κοινών αξιών και του πάθους μας για την καινοτομία και τη μηχανική, και την ακλόνητη δέσμευσή μας προς τους πελάτες και τους συνεργάτες μας».
Η εξαγορά αναμένεται να κλείσει το δεύτερο τρίμηνο του 2024.