Το γκρουπ BMW θα επενδύσει ποσό ύψους άνω των 200 εκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή ενός τμήματος πρεσών εμβαδού 219.000 τετραγωνικών ποδιών, στο εργοστάσιό του στη Νότια Καρολίνα.

Η επένδυση θα δημιουργήσει πάνω από 200 νέες θέσεις εργασίας. Το νέο τμήμα πρεσών που θα ξεκινήσει την παραγωγή το καλοκαίρι του 2024, θα παραλαμβάνει ακατέργαστα ρολά από φύλλα χάλυβα, θα τα κόβει σε πάνελ και θα τα πρεσάρει, δημιουργώντας έτσι εξαρτήματα για μοντέλα BMW X. Σε αυτά τα εξαρτήματα περιλαμβάνονται αναρτώμενα στοιχεία, όπως οι τέσσερεις πόρτες, τα φτερά, εξωτερικά πλευρικά πάνελ και η πίσω πόρτα.

Η ανακοίνωση έγινε από τον Πρόεδρο & CEO της BMW Manufacturing, Robert Engelhorn, κατά τη διάρκεια του «South Carolina Automotive Summit» στο Greenville, SC. «Αυτή η επένδυση ενισχύει τη δέσμευση του BMW Group στις ΗΠΑ και τη Ν. Καρολίνα. Συνεχίζουμε να διαδραματίζουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στην οικονομική ισχύ της περιοχής καθώς και στην ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού και την επαγγελματική κατάρτιση», δήλωσε ο Engelhorn.