Η BMW i Ventures, ο βραχίονας του επιχειρηματικού κεφαλαίου του BMW Group, ανακοίνωσε ένα νέο κονδύλι ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων για την περαιτέρω επένδυσή του σε τεχνολογίες που καθιστούν τις αλυσίδες μεταφορών, κατασκευής και εφοδιασμού πιο βιώσιμες.

Η εταιρεία δεν λειτουργεί ως παραδοσιακό εταιρικό κεφάλαιο επιχειρηματικών κεφαλαίων, αλλά ενεργεί ανεξάρτητα από τη BMW, ενώ υποστηρίζεται πλήρως από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία. Το προηγούμενο κονδύλι 500 εκατομμυρίων ευρώ (περίπου 525 εκατομμύρια δολάρια τότε), το οποίο ανακοινώθηκε όταν η εταιρεία μετακόμισε στη Silicon Valley το 2016, είναι τώρα στο τέλος της περιόδου της για νέες επενδύσεις.

Το κονδύλι εστιάζει περισσότερο στην αυτόνομη και ψηφιακή τεχνολογία οχημάτων, την εμπειρία των πελατών και την προηγμένη παραγωγή. Για παράδειγμα, η αυτόνομη εταιρεία φορτηγών Kodiak Robotics, η οποία την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε μια επένδυση από την BMW i Ventures, ήταν μέρος αυτού του ταμείου.

Το Fund II θα τονίσει περαιτέρω τη βιωσιμότητα και τις μηδενικές εκπομπές σε όλους τους τομείς που οδηγούν στο σχεδιασμό, και την κατασκευή ενός αυτοκινήτου, αντί να επενδύουν σε βασική τεχνολογία αυτοκινήτων.
Άννα Χατζή