Η BIC και η Iprova συναντήθηκαν στο BIC-Iprova Invention Lab στην Αθήνα, για να γιορτάσουν την πρώτη επέτειο από την έναρξη λειτουργίας του. Οι δύο εταιρείες έκαναν τον απολογισμό μιας επιτυχημένης πρώτης χρονιάς παραγωγής καινοτόμων ιδεών, που θα συμβάλουν στη μελλοντική εμπορική επιτυχία της BIC.

Το BIC-Iprova Invention Lab ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Οκτώβριο του 2020. Η τεχνολογία της Iprova φέρνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό στην εφεύρεση. Η τεχνολογία, που βασίζεται στη μηχανική μάθηση και στο NLP, παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις της αγοράς, τις κοινωνικές και τεχνολογικές εξελίξεις παγκοσμίως, εντοπίζοντας νέες πληροφορίες για τη δημιουργία πολύτιμων εφευρέσεων.

Χρησιμοποιώντας την παραπάνω προσέγγιση, μια ειδική ομάδα εφευρετών της BIC ξεκίνησε μια πληθώρα νέων έργων κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους. Πάνω από 30 αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας βρίσκονται σε διαδικασία υποβολής, με βάση τα αποτελέσματα του εργαστηρίου, πολλές από τις οποίες επί του παρόντος πρωτοτυποποιούνται ως μέρος της διαδικασίας ανάπτυξης προϊόντων της BIC.

«Στην BIC εφευρίσκουμε εκ νέου βασικά προϊόντα της καθημερινότητας, προσφέροντας στους καταναλωτές προϊόντα υψηλής ποιότητας με μακροχρόνια διάρκεια και έξυπνο σχεδιασμό. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας της Iprova, το BIC-Iprova Invention Lab αναπτύσσει προϊόντα επόμενης γενιάς που αποτυπώνουν το ίδιο όραμα», εξηγεί ο Κώστας Μαυροειδής, Senior Manager και Επικεφαλής του Data-Driven Invention Lab.