Η Βιομηχανία Φαρμάκων Bennett ανακοινώνει την αγορά ακινήτου μετά κτιριακών εγκαταστάσεων της πρώην βιομηχανίας επίπλων «Σιλβεστρίδη», στην περιοχή της Μεταμόρφωσης. Η αγορά περιλαμβάνει το υφιστάμενο οικόπεδο 10.000 τ.μ. και εφαπτόμενο οικόπεδο 4.100 τ.μ., συνολικά 14.100 τ.μ. οικοπεδικής έκτασης μετά του υπάρχοντος κτίσματος 12.000 τ.μ.
Ειδικότερα, θα προχωρήσει στην επέκταση και στην κατασκευή νέων χώρων.

Σε 1ο στάδιο θα κατασκευαστούν 20.000 τ.μ., όπου θα στεγαστούν το νέο εργοστάσιο, το ερευνητικό κέντρο (R&D), τα γραφεία διοίκησης και του εργοστασίου, το χημείο, την αποθήκη κτλ. με μελλοντική δυνατότητα κατασκευής επιπλέον 20.000 τ.μ. Το σύνολο της επένδυσης σε κτιριακό και μηχανολογικό εξοπλισμό καθώς και σε έρευνα και ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων για την επόμενη 3ετία θα ξεπεράσει τα 50.000.000€.

Η εν λόγω επένδυση εντάσσεται στον επενδυτικό σχεδιασμό της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας ύψους 1,2 δισ. ευρώ σε βάθος πενταετίας. Το επενδυτικό πρόγραμμα έχει παρουσιαστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας και έχει ως στόχο τη θωράκιση του συστήματος υγείας, τη διασφάλιση της επάρκειας της αγοράς και την πρόσβαση των ασθενών σε κάθε αναγκαία θεραπεία.

Ενώ ταυτόχρονα οι επενδύσεις δημιουργούν νέες, ποιοτικές και καλά αμειβόμενες νέες θέσεις εργασίας. Η ολοκλήρωση του επενδυτικού προγράμματος της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας αναμένεται να οδηγήσει στην ανάδειξη της χώρας μας σε κόμβο για την έρευνα και παραγωγή φαρμάκων στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Ο Όμιλος Bennett Group (Βιομηχανία Φαρμάκων Bennett, MEDICAL PHARMAQUALITY και HUMANA HELLAS) απασχολεί 300 άτομα και φέτος θα ξεπεράσει σε κύκλο εργασιών τα 85.000.000€. Σχολιάζοντας την εμβληματική αυτή επένδυση της Bennett ο κ. Μπουφίδης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου δήλωσε: «Προχωράμε πιστά στις δεσμεύσεις μας, επενδύουμε στην Ελλάδα και υλοποιούμε τις υποσχέσεις μας. Συμβάλλουμε ενεργά στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας μας και δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας. Στο νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο θα δημιουργηθούν νέες γραμμές παραγωγής με στόχο την επέκταση των εξαγωγών και την αύξηση των εγκρίσεων των καινοτόμων προϊόντων μας σε περισσότερες χώρες σε Ευρώπη, Ασία και Αφρική.

Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε τα καλύτερα φάρμακα στους ασθενείς της χώρας μας καλύπτοντας πλήρως τις βασικές θεραπευτικές κατηγορίες: υπέρταση, δισλιπιδαιμία, καρδιακή ανεπάρκεια, σιδηροπενική αναιμία, αντιθρομβωτικά, γαστροπροστασια, αντικαταθλιπτικά, αντιψυχωσικά, άνοια, αλτσχάϊμερ, αντιπαρκισονικά, αντιβιοτικά, αναπνευστικά, ουρολογικά, έλλειψη μαγνησίου, έλλειψη βιταμίνης D3, βρεφικά γάλατα, ενέσεις Υαλουρονικού, φυτικό σιρόπι για το βήχα κ.ά.».

Η Bennett ιδρύθηκε το 2005 από στελέχη με μακροχρόνια πείρα στη φαρμακευτική αγορά. Δραστηριοποιείται σε όλο το φάσμα του χώρου, σε γενόσημα και πρωτότυπα σκευάσματα. Η προσεκτική επιλογή δοκιμασμένων φαρμάκων, υψηλών προδιαγραφών και με μεγάλο εύρος εφαρμογών έχουν καθιερώσει την Bennett ως μια δυναμικά ανερχόμενη φαρμακευτική εταιρεία. Στόχος της εταιρείας είναι να αναπτύξει ουσιαστικά το εξαγωγικό της δίκτυο. Έχουν γίνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση σε Κύπρο, Μάλτα, Αλβανία.