Η BayWa r.e. ολοκλήρωσε τη χρηματοδότηση του αιολικού πάρκου Broken Cross σε συνεργασία με την τράπεζα NatWest Plc. Το πάρκο κατασκευάζεται αυτή τη στιγμή στο South Lanarkshire νοτιοανατολικά της Γλασκώβης, στη Σκωτία, και θα αποτελείται από 9 ανεμογεννήτριες, συνολικής προβλεπόμενης εγκατεστημένης ισχύος 43,2 MW. Το συνολικό ύψος χρηματοδότησης για το έργο ανέρχεται περίπου σε 46 εκατ. ευρώ. Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, στα τέλη του προηγούμενου έτους υπεγράφη μεταξύ της SmartestEnergy Limited και της BayWa r.e. 6ετής Συμφωνία Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (PPA) για το έργο.

Η τοποθεσία του αιολικού πάρκου ήταν κάποτε ένα ανοιχτό ανθρακωρυχείο, γεγονός που το καθιστά ένα τέλειο παράδειγμα της μετάβασης του Ην. Βασιλείου από τα ορυκτά καύσιμα στις ΑΠΕ. Καθ’ όλη τη διάρκεια της κατασκευής του αιολικού πάρκου, η διατήρηση και αποκατάσταση της γης αποτέλεσε προτεραιότητα για να παραδοθεί και να διατηρηθεί το οικοσύστημα σε μια ποικιλία τοπικών ειδών χλωρίδας και πανίδας. Το αιολικό πάρκο θα προσφέρει επίσης ένα ετήσιο πακέτο παροχών ύψους 5.800 ευρώ ανά εγκατεστημένο μεγαβάτ στην τοπική κοινότητα.

Η κατασκευή του ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2022. Επί του παρόντος, οι ανεμογεννήτριες εγκαθίστανται επί τόπου και το πάρκο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία φέτος. Οι χρηματοδοτικές ρυθμίσεις θα ισχύουν κατά τη διάρκεια της κατασκευαστικής και λειτουργικής φάσης του έργου. Η Christine McGregor, Διευθύνουσα Σύμβουλος της BayWa r.e. UK Ltd., δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Η ολοκλήρωση της χρηματοδότησης του έργου αποτελεί σημαντικό ορόσημο, αποδεικνύοντας ότι οι χερσαίες αιολικές υποδομές της Σκωτίας, όπως το Broken Cross, εξακολουθούν να αποτελούν ελκυστικές επενδυτικές προτάσεις».