Η Bayer στρέφει ξανά την προσοχή της πίσω στην Ευρώπη, καθώς σκοπεύει να ενισχύσει την παραγωγή αντισυλληπτικών της στη Φινλανδία. Η εταιρεία σχεδιάζει μια επένδυση 250 εκατομμυρίων ευρώ για ένα νέο εργοστάσιο παραγωγής στο Τούρκου, το οποίο αναμένεται να γίνει «ένα από τα πιο σύγχρονα» εργοστάσια στον κόσμο χάρη στην έντονη χρήση αυτοματισμών και ρομποτική, δήλωσε η Bayer μέσω ανακοίνωσης την Πέμπτη.

Τα μετρητά θα χρησιμοποιηθούν επίσης για αναβαθμίσεις στο ήδη υπάρχον εκεί εργοστάσιο. Το νέο εργοστάσιο αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2025 και θα κατασκευαστεί σε ένα υπάρχον κτίριο στην περιοχή Artukainen της πόλης, όπου η Bayer διαθέτει ήδη δραστηριότητες παραγωγής φαρμάκων.

Θα διαθέτει οπτικοποίηση ψηφιακών δεδομένων και η κάτοψή του θα σχεδιαστεί για να εξορθολογίζει τη ροή υλικού και προσωπικού, λέει η εταιρεία. Εν τω μεταξύ, η Bayer σχεδιάζει να εκσυγχρονίσει τις τρέχουσες εγκαταστάσεις της στο Τούρκου, όπου παράγει φαρμακευτικά προϊόντα με βάση πολυμερή και αντισυλληπτικά μακράς δράσης.