Η συζήτηση για το τι χρειάζεται να κάνει η Ελλάδα ώστε να προλάβει το τρένο της 4ης βιομηχανικής επανάστασης έχει αρχίσει εδώ και καιρό, με τις πρόσφατες εξελίξεις κατά την περίοδο της πανδημίας να τροφοδοτούν με νέα δεδομένα τον δημόσιο διάλογο. Το ποσοστό των καινοτόμων επιχειρήσεων στη χώρα αυξάνεται σταθερά την τελευταία δεκαετία, ενώ και οι δομικές δαπάνες σε

Έρευνα και Καινοτομία αυξάνονται επίσης. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη πολλά που απομένουν να γίνουν.
Υπό αυτό το πρίσμα, η χώρα μας συναντά στο πρόσωπο της Bayer έναν σύμμαχο, καθώς η εταιρεία στην προσπάθειά της να ανταποκριθεί στις παγκόσμιες προκλήσεις, προωθεί την καινοτομία. Προς αυτή την κατεύθυνση άλλωστε κινείται και η ανακοίνωσή της σχετικά με την υποστήριξή της στο Elevate Greece, την ηλεκτρονική πύλη για τις ελληνικές startups.

Παράλληλα, η Bayer Ελλάς επέκτεινε τη στήριξή της στο οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων και μέσα από το πρόγραμμα Level Up, το οποίο προσδίδει μια ολιστική προσέγγιση στον πυλώνα της καινοτομίας και συνεισφέρει στην περαιτέρω αύξησή και ώθηση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Η σημασία της στήριξης σε καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις αναδεικνύεται μέσα από τη φράση του κ. Andreas Pollner: «η καινοτομία και η δημιουργικότητα είναι ο πραγματικός πλούτος για τα έθνη και τις κοινωνίες στην αυγή του 21ου αιώνα». «Η σημασία της προσέλκυσης και εκπαίδευσης νέων ερευνητών και επιστημόνων, η αναγκαιότητα επενδύσεων σε καινοτόμες λύσεις τηλεϊατρικής, αλλά και η συνεχώς δυναμική επένδυση τόσο στον τομέα των κλινικών μελετών, όσο και στον ψηφιακό μετασχηματισμό της γεωργίας αποτελούν κομβικά σημεία της στρατηγικής μας», συμπληρώνουν στελέχη της εταιρείας.