O Όμιλος Barilla δημοσίευσε την τελευταία του Έκθεση Βιωσιμότητας, σύμφωνα με την οποία, στις 30 εγκαταστάσεις της παγκοσμίως, παρήγαγε περίπου 2 εκατομμύρια τόνους τροφίμων το 2023, αυξάνοντας την αποδοτικότητα σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού της. Μέσω των συνεχών επενδύσεων στην αναβάθμιση της παραγωγής και της δέσμευσης των πάνω από 8.500 αγροτών εταίρων της σε έργα βιώσιμης γεωργίας, η Barilla υποστηρίζει την τοπική γεωργία. Μόνο το 2023 επενδύθηκαν πάνω από 10 εκατ. ευρώ σε βελτιστοποίηση διαδικασιών, σε βελτιώσεις στα συστήματα των εγκαταστάσεων παραγωγής, σε εφαρμογή λύσεων ενεργειακής απόδοσης όπως εγκαταστάσεις αυτοπαραγωγής με τη βοήθεια ΑΠΕ.

Τα παραπάνω είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 28% και τη μείωση της χρήσης νερού κατά 21% από το 2010, ενώ το 62% της ηλεκτρικής ενέργειας προέρχεται από ΑΠΕ, ποσοστό που φτάνει στο 100% για την παραγωγή σαλτσών και προϊόντων αρτοποιίας. Παγκοσμίως, σχεδόν το 100% των συσκευασιών των ζυμαρικών, των σαλτσών, του πέστο, του ψωμιού, των μπισκότων και των σνακ του Ομίλου είναι σχεδιασμένα για ανακύκλωση, ενώ πάνω από το 99% του χαρτιού και του χαρτονιού προέρχεται από δάση με υπεύθυνη διαχείριση. Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου το 2023 ανήλθε σε 4.869 εκατ. ευρώ (+7%), ενώ 230 εκατ. ευρώ (4,7% του τζίρου) διατέθηκαν για την καινοτομία προϊόντων, τη βελτίωση της αποδοτικότητας και την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας.