Ο Βασίλης Αϊβάτογλου, Οικονομικός Διευθυντής της Knauf, παραχώρησε live συνέντευξη στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» με αφορμή τo Gold βραβείο στα Manufacturing Awards 2021 από την BOUSSIAS.

Ο όμιλος εταιρειών Knauf με 35.000 εργαζομένους σε 250 εργοστάσια παγκοσμίως παραμένει μία οικογενειακή επιχείρηση, ενώ στην Ελλάδα δραστηριοποιείται τα τελευταία 30 χρόνια. Στα Manufacturing Awards 2021 απέσπασε το χρυσό βραβείο Αριστείας στον κλάδο των Δομικών Υλικών για τη νέα γραμμή γυψοσανίδων που παράγεται στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Αμφιλοχία, και δύο ακόμα βραβεία για τις Παραγωγικές Επενδύσεις και την Εμπορική Αριστεία & Εξυπηρέτηση Πελατών.

«Ένας από τους λόγους της διάκρισης έχει να κάνει με τη μεγάλη επένδυση που κάναμε στο βασικό μας εργοστάσιο, αυτό της Αμφιλοχίας, σε μια νέα γραμμή γυψοσανίδων ύψους 30 εκατ. ευρώ», ανέφερε, τονίζοντας ότι οδήγησε στην παραγωγή πολύ ποιοτικού προϊόντος.

Στη συνέντευξη, ο κ. Αϊβάτογλου μίλησε για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η βιομηχανία εξαιτίας της πανδημίας, η οποία οδήγησε σε πλήρη ανατροπή της εφοδιαστικής αλυσίδας και κατακόρυφη αύξηση στην τιμή των πρώτων υλών, των μεταφορών και της ενέργειας. «Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι η βιομηχανία είναι ενεργοβόρος και έχει πολύ μεγάλη εξάρτηση από το κόστος της ενέργειας.