Στις 29 Μαρτίου 2022, πραγματοποιήθηκε σε υβριδική μορφή το ESG Athens Symposium 2022, υπό τη διοργάνωση του Ινστιτούτου Εταιρικής Ευθύνης (CRI) και της Palladian Conferences στο ξενοδοχείο Divani Caravel και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και του Πράσινου Ταμείου. Στο Symposium αναδείχθηκε ότι οι επιχειρήσεις που υιοθετούν τα κριτήρια ESG αυξάνονται, ενώ οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τη συμμόρφωση των εταιρειών σε αυτά.

Στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του ΔΣ του Ινστιτούτου Εταιρικής Ευθύνης (CRI), κ. Δημήτρης Μαύρος, αφού καλωσόρισε τους συμμετέχοντες, παρουσίασε το έργο του Ινστιτούτου που λειτουργεί από το 2008, υπό τη μορφή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας. Ο κ. Μαύρος επικεντρώθηκε στο Δείκτη Corporate Responsibility Index, που αποτελεί τον πρώτο εθνικό Δείκτη για θέματα ESG, ενώ ο Γενικός Γραμματέας Δασών, Δρ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στους επιδιωκόμενους στόχους μείωσης των ρύπων και επικεντρώθηκε στον νέο Εθνικό Κλιματικό Νόμο, ο οποίος θέτει ως στόχο τη μείωση των ρύπων κατά 55% ως το 2030 και παράλληλα θα συμβάλλει στο στόχο της κλιματικής ουδετερότητας ως το 2050 και στην πλήρη απολιγνιτοποίηση ως το 2028.

Από την μεριά του, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης, αφού συνεχάρη θερμά τους διοργανωτές, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου στη χώρα μας προς ένα πράσινο, ψηφιακό και βιώσιμο μέλλον. Ο κ. Παπαθανάσης τόνισε πως προτεραιότητα όλων των επιχειρήσεων θα πρέπει να αποτελεί ο σεβασμός προς το περιβάλλον, η διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων και η ισότητα των φύλων. Τέλος, αναφέρθηκε στο σύνολο των νέων αναπτυξιακών νόμων που έχει θεσπίσει η Κυβέρνηση και κατευθύνουν τις επιχειρήσεις στην ενίσχυση των ESG κριτηρίων.