Δεκατέσσερις νέες εταιρείες πρόκειται να συμπεριληφθούν στον χρηματιστηριακό δείκτη ATHEX ESG από τον ερχόμενο μήνα, με το σύνολο να φτάνει πλέον τις 49 εταιρείες.
Τη Δευτέρα 2 Αυγούστου ξεκίνησε στο Χρηματιστήριο Αθηνών η διαπραγμάτευση του νέου δείκτη Athex ESG με τιμή έναρξης τις 1000 μονάδες, ο οποίος περιελάμβανε 35 εταιρείες.

Η πρώτη αναθεώρησή του αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός ημερών, με βάση τα στοιχεία που θα δημοσιεύσουν οι εισηγμένες εταιρείες στο πλαίσιο της μη χρηματοοικονομικής πληροφόρησης για την χρήση του 2020 και θα γίνεται κάθε χρόνο. Οι δεκατέσσερις νέες εταιρείες που θα εισαχθούν στον χρηματιστηριακό δείκτη ATHEX ESG είναι οι: Άβαξ, Τράπεζα Αττικής, Βιοκαρπέτ, Ελινόιλ, Έλαστρον, Ικτίνος, Intrakat, Interlife, Intracom Holdings, Μύλοι Λούλοι, Briq Properties, Παπουτσάνης, Premia και Space Hellas. Οι αλλαγές θα πραγματοποιηθούν μετά το τέλος του κλεισίματος της συνεδρίασης στις 17/12. Σύμφωνα μάλιστα με τη διοίκηση του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, έως το 2023-2025 εκτιμάται ότι οι μετοχές στον ελληνικό δείκτη ESG θα φτάσουν τις 60.