Τα εύσημα στη JTI, τόσο για τον δείκτη βιωσιμότητας που έχει κατακτήσει μέσω της εξαγωγικής της δράσης όσο και για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, έδωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας, στο πλαίσιο επίσκεψής του στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της στην Ξάνθη (ΣΕΚΑΠ).

Η επίσκεψη του ΥΠΟΙΚ πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της εκδήλωσης της JTI για τα 40 χρόνια επενδυτικής παρουσίας στην Ελλάδα και στο πλαίσιο επιλεκτικών επισκέψεών του σε παραγωγικές μονάδες της Θράκης οι οποίες, όπως ο ίδιος τόνισε χαρακτηριστικά «πληρούν υψηλά πρότυπα και συνεχίζουν σταθερά τη θετική τους πορεία».

Όπως επεσήμανε, «η επίσκεψή μας στο εργοστάσιο της JTI στην Ξάνθη δεν είναι τυχαία, τουναντίον επέλεξα, μεταξύ άλλων, τη συγκεκριμένη παραγωγική μονάδα της Θράκης, εκτιμώντας ότι η ανάπτυξη η οποία έχει επιτευχθεί πέρα από ποσοτική, είναι και ποιοτική, συμβάλλοντας τόσο στο ΑΕΠ όσο και στο δείκτη εξαγωγών της χώρας». Υπενθυμίζεται ότι τα τρία τελευταία χρόνια διοχετεύθηκαν 30 εκατ. δολάρια από την JTI για τον μετασχηματισμό της ΣΕΚΑΠ σε μια σύγχρονη, Ευρωπαϊκών προδιαγραφών παραγωγική μονάδα.

Το σημερινό εργοστάσιο διαθέτει παραγωγική δυνατότητα 7 φορές μεγαλύτερη έναντι του 2018, με το 60% της παραγωγής να προορίζεται για εξαγωγές και το 40% για τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς. Ο υπουργός Οικονομικών ενημερώθηκε εκτενώς για τα νέα δεδομένα της επενδυτικής δράσης της JTI από τη νέα πρόεδρο της JTI στην Ελλάδα κ. Lili Zigoslu, τον διευθυντή του εργοστασίου της ΣΕΚΑΠ κ. Azhaiyp Kozhakhmetov και στελέχη της εταιρείας.