Η Naturesse, εταιρεία που εξειδικεύεται στις βιώσιμες λύσεις συσκευασίας τροφίμων, καινοτομεί στον κλάδο με την πρώτη παγκοσμίως βιοδιασπώμενη συσκευασία τροφίμων MAP, θέτοντας ως προτεραιότητα τόσο τη διατήρηση των τροφίμων όσο και την περιβαλλοντική υπευθυνότητα. Εδώ και χρόνια, η συσκευασία τροποποιημένης ατμόσφαιρας (MAP) έχει αλλάξει τα δεδομένα στη βιομηχανία τροφίμων.

Ρυθμίζοντας τη σύνθεση των αερίων εντός της συσκευασίας, η MAP παρατείνει τη διάρκεια ζωής, μειώνει την αλλοίωση και ελαχιστοποιεί τα απόβλητα τροφίμων. Ωστόσο, η παραδοσιακή συσκευασία MAP βασίζεται συχνά σε μη βιοδιασπώμενα πλαστικά, δημιουργώντας επιβάρυνση στο περιβάλλον. Η πρωτοποριακή συσκευασία της Natu­resse χρησιμοποιεί ίνες ζαχαροκάλαμου, έναν ταχέως ανανεώσιμο πόρο, για την κατασκευή του δοχείου. Αυτή η βιώσιμη προσέγγιση αντικαθιστά το παραδοσιακό πλαστικό με ένα βιοδιασπώμενο υλικό.

Η συσκευασία διαθέτει επίσης ένα φιλμ βιο-σφράγισης σχεδιασμένο για εξαιρετική λειτουργικότητα. Αυτή η μεμβράνη επιτρέπει την έκπλυση αερίων, δημιουργώντας την τροποποιημένη ατμόσφαιρα εντός της συσκευασίας, και διαθέτει εξαιρετικές ιδιότητες σφράγισης για τη διατήρηση της φρεσκάδας. Παράλληλα, οι συσκευασίες της Naturesse είναι πιστοποιημένες σύμφωνα με τα πρότυπα DIN EN 13432, διασφαλίζοντας ότι διασπώνται με φυσικό τρόπο σε περιβάλλον κομπόστ. Παρατείνει τη διάρκεια ζωής των έτοιμων γευμάτων έως και 10 ημέρες, μειώνοντας σημαντικά τα απορρίμματα τροφίμων, ενώ είναι ευέλικτη, κατάλληλη για ζεστά, κρύα, υγρά και λιπαρά πιάτα.