Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο έργο Repowering στην Ελλάδα, με την αναβάθμιση 10 αιολικών πάρκων ανά τη χώρα, σε ένα μεγαλόπνοο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 30 εκατ. ευρώ.
Πιο συγκεκριμένα, η EWT μέσω δημόσιου ανοικτού διαγωνισμού ανέλαβε για λογαριασμό της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, τη μελέτη, προμήθεια, μεταφορά, εγκατάσταση, θέση σε λειτουργία και συντήρηση 10 Αιολικών Πάρκων συνολικά 22 Ανεμογεννητριών συνολικής ισχύος 19,8MW σε 9 νησιά του Αιγαίου (Εύβοια, Ικαρία, Κάρπαθο, Ψαρά, Λέσβο Λήμνο, Σάμο, Χίο και Μύκονο), ενώ ο ελληνικός όμιλος Resinvest ανέλαβε ως κύριος εργολάβος το project management για τη μεταφορά και ανέγερση των ανεμογεννητριών. Τα έργα υποδομής ανατέθηκαν στην κοινοπραξία Electromec-Nostira σε συνεργασία με τη Resinvest.

Το έργο παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση, την οποία χαιρέτισαν ο κ. Σ. Οικονόμου, Πρόεδρος του ΚΑΠΕ, ο κ. Κ. Μαύρος, Δ/νων Σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, ο κ. C. Kok, Δ/νων Σύμβουλος της EWT και ο κ. Δ. Καραγκουλές, Γενικός Διευθυντής της Resinvest. Ο κ. Καραγκουλές, αφού περιέγραψε την επιτυχή ολοκλήρωση ενός σύνθετου έργου παράλληλης ανέγερσης 10 Α.Π., που αποτέλεσαν και το πρώτο έργο τέτοιας έκτασης στην χώρα, τόνισε την ανάγκη να παρθούν άμεσα μέτρα στήριξης και ενθάρρυνσης του repowering στην Ελλάδα, που θα μπορούσαν να καλύψουν από μόνα τους στόχους του ΕΣΕΚ, χωρίς ουσιαστικά πρόσθετες περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, το 60% των ελληνικών ανεμογεννητριών είναι άνω των 10 ετών -με κύκλο ζωής περί τα 20 έτη- άρα «ήρθε η στιγμή να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα αυτό».

Τέλος, ο κ. Καραγκουλές σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται τόσα έργα ΑΠΕ σε εξέλιξη, ώστε η παραγόμενη ενέργεια δεν θα μπορεί να απορροφηθεί από την εγχώρια αγορά. Στο παραπάνω πλαίσιο, ζήτησε την επικαιροποίηση του Εθνικού Ενεργειακού Σχεδιασμού με στόχο την πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της χώρας στην παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ, με στόχο η Ελλάδα την επόμενη δεκαετία να γίνει βασικός εξαγωγέας πράσινης ενέργειας.