Στη σημασία θέσπισης ενός σταθερού φορολογικού πλαισίου που να ευνοεί τις ξένες επενδύσεις, στον κρίσιμο ρόλο των ψηφιακών μέσων για τον έλεγχο και την αντιμετώπιση του παραεμπορίου αναφέρθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της JTI στην Ελλάδα, κ. Victor Crespo στο πλαίσιο της τοποθέτησής του στο 4ο InvestGR Forum 2021 με τίτλο «Reforming the Greek Economy».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Hellas, κ. Ζαχαρίας Ραγκούσης, υπογράμμισε τον ρόλο της καινοτομίας και της βιώσιμης ανάπτυξης ως καταλυτών για τη διαμόρφωση της επόμενης μέρας μετά την πανδημία. Σύμφωνα με τον κ. Ραγκούση, «η φαρμακευτική καινοτομία, με την ανακάλυψη των εμβολίων, έχει αποδείξει την ουσιαστική συμβολή της στην οικονομία και στην κοινωνική ευημερία. Η φαρμακευτική καινοτομία και οι επενδύσεις, όπως η επένδυση της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, πρέπει να αποτελούν εθνική στρατηγική και οδηγό για την μελλοντική ανάπτυξη και ευημερία της χώρας μας».

Μεταξύ άλλων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της OTIS Ελλάδας και Κύπρου, κ. Παναγιώτης Ζήκος, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού του κανονιστικού πλαισίου στον κλάδο του advanced vertical mobility (ανελκυστήρες και κυλιόμενες κλίμακες), μέσω της δημιουργίας ενιαίου ψηφιακού μητρώου καταγραφής και παρακολούθησης των μηχανημάτων που λειτουργούν στην χώρα μας, καθώς και στην ανάγκη ενεργειακής αναβάθμισης και πιστοποίησης του «γερασμένου» πλέον εξοπλισμού, αξιοποιώντας προγράμματα του Ταμείου Ανάκαμψης.