Την Τρίτη 17 Οκτωβρίου, στο Radisson Blu Park Hotel, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Meat Innovation Awards 2023 από την BOUSSIAS events, με στόχο να αναδείξει και να επιβραβεύσει τα υψηλής ποιότητας προϊόντα, τις πρωτοποριακές υπηρεσίες, καθώς και τις καινοτόμες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της παραγωγής, της πώλησης κρέατος και των υποπροϊόντων αυτής. Περισσότερα από 150 υψηλόβαθμα στελέχη, εκπρόσωποι Φορέων, Πανεπιστημίων, Επαγγελματίες καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν στην Τελετή Απονομής, επικροτώντας την καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων υποψηφιοτήτων των εταιρειών που εμπορεύονται ή παράγουν προϊόντα και υποπροϊόντα κρέατος, διαθέτουν εξοπλισμό και λύσεις επαγγελματικού κρεοπωλείου ή παρέχουν υπηρεσίες εστίασης, packaging και logistics προϊόντων κρέατος και τα τελευταία χρόνια επέδειξαν πρωτοποριακές-καινοτόμες πρακτικές.

Συνολικά, διακρίθηκαν 7 εταιρείες-επιχειρήσεις από ένα ευρύ φάσμα υποψηφιοτήτων πάνω σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων. Πιο συγκεκριμένα, βραβείο στα Meat Innovation Awards 2023 απέσπασαν οι εταιρείες: BizTEC, G-LOGIC, ELVIDA FOODS, MOTONOMIKOS-KOYTIADELIVERY, ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΙΝΔΟΣ, Αλέξανδρος & Ιωάννης Τιάκας & ΣΙΑ Ο.Ε. και Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company. Επίσης, οι υποψηφιότητες οι οποίες κατέκτησαν την υψηλότερη βαθμολογία στο σύνολο κάθε πυλώνα, αποσπώντας το Platinum Βραβείο ήταν οι: ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΙΝΔΟΣ με την υποψηφιό Κοτόπουλο Ελεύθερης Βοσκής στα προϊόντα κρέατος και η ELVIDA FOODS με την υποψηφιότητα HELLENIC GYROS στην ενότητα Προμηθευτές – Παραγωγοί – Έμποροι. Η βραδιά όπως πάντα κορυφώθηκε με την απονομή του μεγάλου βραβείου της χρονιάς, του Grand Award, όπου η ELVIDA FOODS αναδείχθηκε Meat Company of the Year.

Ο Νικόλαος Σολωμάκος, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής Meat Innovation Awards 2023, Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, άφησε το δικό του ξεχωριστό στίγμα στην βραδιά με το μήνυμά του αναφέροντας: «Οι υποψηφιότητες στα Meat Innovation Awards 2023 ήταν για μια ακόμη φορά υψηλού επιπέδου και τα βραβεία επιβραβεύουν τις εταιρείες του χώρου που η αναζήτηση της αριστείας αποτελούν ουσιαστικό τους στόχο. Θέλω να συγχαρώ όλους τους νικητές των βραβείων και να τους προτρέψω να συνεχίσουν να αγωνίζονται ακόμα περισσότερο για να ικανοποιούν τους ανθρώπους που επιλέγουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, γιατί τα Meat Innovation Awards 2024 θα είναι ακόμα πιο ανταγωνιστικά».

Το μη διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς ολοκληρώθηκε με την απονομή των τιμητικών βραβείων για τα Meat Innovation Awards 2023, όπου o καθηγητής Απόστολος Ράντσιος, τ. Πρόεδρος του Ινστιτούτου Προϊόντων Κρέατος και τ. Πρόεδρος της Παγκόσμιας Κτηνιατρικής Εταιρείας, παρέλαβε τιμητικό βραβείο για την προσφορά του στην Κτηνιατρική Δημόσια Υγεία και για την OMIND creatives, παρέλαβαν τιμητικό βραβείο οι Θεόδωρος Δημητριάδης, CEO-OMIND creatives & Αντώνης Μοσχονίδης, Εμπορικός Διευθυντής OMIND creatives, για την προσφορά της εταιρείας στο χώρο της κτηνοτροφίας, της τυροκομίας και της γαλακτοκομίας. Τα Meat Innovation Awards 2023 πραγματοποιήθηκαν υπό τις αιγίδες των ΠΕTΕΤ (Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Επιστημόνων Τροφίμων) και GCSLA (Greek Cold Storage & Logistics Association).
Περισσότερα στο https://www.foodinno­vationawards.gr/meat-innovation-awards-2023/.