Η τελετή απονομής των Manufacturing Excellence Awards 2023 πραγματοποιήθηκε σε κλίμα χαράς τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023, στο Radisson Blu Park Hotel στην Αθήνα. Για πέμπτη χρονιά τα βραβεία της ελληνικής βιομηχανίας διοργανώνονται από την Boussias Events, το  περιοδικό Manufacturing και το ημερήσιο newsletter INDUSTRY, ενώ τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και του ΣΕΒ και την τιμητική υποστήριξη των σημαντικότερων Συνδέσμων της χώρας.  Η επιτροπή αξιολόγησης ξεχώρισε και επιβράβευσε τις επιχειρηματικές μονάδες που αποτελούν πρότυπα τεχνολογικής αριστείας και καινοτομίας, με σύγχρονα συστήματα διοίκησης και καλές πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης. Τα βραβεία παρουσίασε η Σοφία Κωνσταντινίδου, δημοσιογράφος της ΕΡΤ.

Η Ελλάδα παράγει βιώσιμη και ανταγωνιστική οικονομία
O Πρόεδρος της ανεξάρτητης Επιτροπής Αξιολόγησης, Δημήτρης Βέργαδος, Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ, Διευθυντής Τομέα ΜΜΕ και Ενημέρωσης ΣΕΒ, τόνισε ότι η βιομηχανία αποτελεί τον παραγωγικό πυρήνα και πυλώνα ανθεκτικότητας και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, και συνεχάρη τις επιχειρήσεις που αναδείχθηκαν φέτος, σημειώνοντας ότι αποτελούν καλά παραδείγματα του οικοσυστήματος της ελληνικής βιομηχανίας, που μας γεμίζουν αισιοδοξία για το μέλλον. Η ενότητα των βραβείων «Επιχειρηματική Στρατηγική και Επενδύσεις» αφιερώθηκε Τιμητικά στη Μαρία Λαζαρίμου, ενώ το video που προβλήθηκε και η αναφορά στους κυριότερους σταθμούς της καριέρας της συγκίνησαν το βιομηχανικό κοινό. Ο Κώστας Θέος, Γενικός Διευθυντής στην Ελληνική Παραγωγή, εξήρε την πίστη της στην Ελλάδα που παράγει βιώσιμη και ανταγωνιστική οικονομία.

Τα Μεγάλα Βραβεία
Στα βραβεία συμμετείχε πλήθος βιομηχανικών επιχειρήσεων και καινοτόμων παρόχων λύσεων στην Ελλάδα. Σε αυτό το πλαίσιο, τους κορυφαίους τίτλους της χρονιάς κέρδισαν: η ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ αναδείχθηκε Smart & Innovative Factory of the Year, η Vraykos Bulk Handling Systems έλαβε τον τίτλο του Industry Provider of the Year , ενώ η MSG αναδείχθηκε SME Smart & Innovative Company of the Year. Μπορείτε να επισκεφθείτε το www.manufacturingawards.gr για να γνωρίσετε αναλυτικά όλες τις βραβευμένες επιχειρήσεις και τα έργα που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό. Χρυσός Χορηγός των Manufacturing Excellence Awards 2023 είναι η FRIGO STAHL και Χορηγός η ERGOSTEEL.