Η Aluminco, ανακοίνωσε τη νέα της επένδυση σε Net Metering, με ένα νέο φωτοβολταϊκό σύστημα, ισχύος 999,54 kWp στη βιομηχανική στέγη των κεντρικών εγκαταστάσεων της Aluminco στα Οινόφυτα. Το σύστημα αυτό έρχεται να προστεθεί στην ήδη υπάρχουσα κατασκευή ισχύoς 1,2 MWp με το βιομηχανικό συγκρότημα της εταιρείας να αποκτά συνολική εγκαταστημένη ισχύ 2.2 MWp.

Το νέο φωτοβολταϊκό πάρκο διαθέτει υψηλού επιπέδου τεχνικές προδιαγραφές και αποτελείται από 1851 τεμάχια υψηλής απόδοσης πλαισίων των 540w, τα οποία υποστηρίζονται από 8 inverters. Η εκτιμώμενη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας είναι 1400 GWh. Πολύ σημαντικά χαρακτηριστικά είναι και η διάρκεια ισχύος που εκτιμάται στα 25 έτη καθώς και η απόσβεση, που με τα νέα δεδομένα του κόστους ενέργειας, γίνεται στα 2 χρόνια αντί για 4,5. H εταιρεία έχει ήδη αιτηθεί επαύξηση του πάρκου στο 1,6MWp με στόχο την πλήρη κάλυψη του διαθέσιμου χώρου στις στέγες της με φωτοβολταϊκά.

«Η νέα κατασκευή Φ/Β σταθμού αυτοπαραγωγού (Net Metering), συνιστά αντιπροσωπευτικό δείγμα καινοτομίας για την εταιρεία Aluminco, η οποία πρωτοπορεί για ακόμη μία φορά και με τα ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά της εξελίσσεται εφαρμόζοντας τακτικές βιώσιμης ανάπτυξης στον χώρο της παραγωγής προϊόντων αλουμινίου» σημειώνει σχετικά με το έργο, η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.