Με δύο νέα ισχυρά χαρτιά κινείται στην αγορά η Eurocatering, στην οποία εντός του 2020 μετοχικά η EOS Capital Partners των Απόστολου Ταμβακάκη και Γιάννη Παπαδόπουλου. Πρόκειται ουσιαστικά για κινήσεις που αφορούν στην εξαγορά μίας εμπορικής εταιρείας στη Βουλγαρία, ονόματι MC Fresh BG στις αρχές του 2021 καθώς και την ταυτόχρονη δημιουργία ενός εργοστασίου στη Σόφια με επιφάνεια 3.500 τ.μ. Μάλιστα, η διαδικασία για την αδειοδότηση του εν λόγω εργοστασίου στη γειτονική χώρα βρίσκεται ήδη καθοδόν.

Η δαπάνη για την κατασκευή της συγκεκριμένης εγκατάστασης υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στα 3,2 εκατομμύρια ευρώ. Ταυτόχρονα η επιχείρηση που ίδρυσε ο Χρυσόστομος Μαυρόπουλος και διατηρεί το πλειοψηφικό της ποσοστό, θα επενδύσει 5,5 εκατομμύρια ευρώ για την ανέγερση ενός νέου εργοστασίου στις Αχαρνές, όπου διατηρεί ήδη σήμερα εγκαταστάσεις.

Με αυτόν τον τρόπο ανοίγει μία νέα σελίδα ανάπτυξης για την βιομηχανία που ασχολείται κατά κύριο λόγο με τα κομμένα σαλατικά προϊόντα αλλά και με τα έτοιμα γεύματα, με τα οποία προμηθεύει την αγορά HoReCa, ενώ δημιουργεί και μέρος των γευμάτων που φέρουν τη σφραγίδα του Άκη Πετρετζίκη για λογαριασμό της ΑΒ Βασιλόπουλος.

Το συνολικό πλάνο επενδύσεων της Eurocatering για τη διετία 2021-2022 ανέρχεται στα 9,5 εκατ. ευρώ, ποσό στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η κατασκευή των δύο εργοστασίων. Ας σημειωθεί ότι ήδη εντός του 2021, η εταιρεία έχει δαπανήσει ήδη 2,5 εκατ. ευρώ για νέες γραμμές παραγωγής, για ψυχόμενα φορτηγά και για εγκαταστάσεις. Tαυτόχρονα συνεξετάζει με την EOS Capital Partners την εξαγορά ποσοστού σε εταιρεία catering με τζίρο περί τα 12 εκατ. ευρώ, καθώς και την πιθανότητα εισόδου της EOS Capital στην εταιρεία Μανιτάρια Βορείου Ελλάδας – με ποσοστό μειοψηφίας -, όπου ο Χ. Μαυρόπουλος διατηρεί ήδη το 51%.

Μπαίνει στο σκηνικό η παραγωγή φυσικών χυμών στο εργοστάσιο της Λιβαδειάς
Ιδιαιτέρως πιθανό είναι η εταιρεία να δραστηριοποιηθεί προσεχώς στους φυσικούς χυμούς χωρίς συντηρητικά, καθώς ήταν ένας τομέας που είχε παρουσία – αν και περιορισμένη – κατά το παρελθόν. Αρκετά πιθανό για την ενεργοποίηση της συγκεκριμένης επένδυσης, είναι να επιστρατευθεί το εργοστάσιο της εταιρείας στη Λιβαδειά, το οποίο μετά την λειτουργία της νέας παραγωγικής μονάδας στις Αχαρνές, θα έχει εκ των πραγμάτων περιορισμένη δραστηριότητα. Η παραγωγή των χυμών είχε διακοπεί, καθώς αφενός απαιτούσε επενδύσεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό, αφετέρου μεγαλύτερους χώρους και για την αποθήκευση, οπότε η εταιρεία αποφάσισε να παγώσει μέχρι νεοτέρας το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Αποστολή στην Τρίπολη: Γιώργος Λαμπίρης