Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εγκαινίασε μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά τις νέες εγκαταστάσεις του παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer στη Θεσσαλονίκη.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο κ. Μπουρλά αναφέρθηκε σε μελέτη του ΙΟΒΕ, σύμφωνα με την οποία η επένδυση της Pfizer στα επόμενα 10 χρόνια θα αυξάνει το ΑΕΠ της Θεσσαλονίκης κατά 0,4%, προσφέροντας περισσότερα από 650 εκατ. ευρώ στην πόλη.

«Οι εργαζόμενοι στο κέντρο της Pfizer ήδη έχουν ξεπεράσει τους 500, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι επιστήμονες με μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών και το 15% αυτών είναι Έλληνες του εξωτερικού που γύρισαν στην πατρίδα τους για να εργαστούν», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer. Αναφέρθηκε επίσης στην επιτάχυνση δομικών μεταρρυθμίσεων που έχει πετύχει η Ελλάδα σε σημαντικούς τομείς, όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός, που μπορεί όπως είπε να αποτελέσει τη βάση για την ανάπτυξη και την ανάκαμψη της χώρας.

Επίσης το Ταμείο Ανάκαμψης δείχνει ότι μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης σε έναν νέο προσανατολισμό της ελληνικής οικονομίας, στην κατεύθυνση της καινοτομίας, της εξωστρέφειας και της βιώσιμης ανάπτυξης, είπε, τονίζοντας πως η Pfizer θα είναι παρούσα σε αυτή την εθνική προσπάθεια.

Ο Bill Carapeci, εκτελεστικός αντιπρόεδρος παγκόσμιων επιχειρησιακών λειτουργιών και μετασχηματισμού της Pfizer, αναφέρθηκε στους τέσσερις λόγους που η εταιρεία επέλεξε τη Θεσσαλονίκη μεταξύ των 12 τοποθεσιών που ήταν υποψήφιες: το εξαιρετικό επιστημονικό δυναμικό, το ισχυρό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, τις ευκαιρίες οικονομικής ανάπτυξης και καινοτομίας που προσφέρει η περιοχή, αλλά και την υποστήριξη της κυβέρνησης.

Για μία «επένδυση-σταθμό για τη Θεσσαλονίκη και τη χώρα γενικότερα» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός στον χαιρετισμό του, εξηγώντας ότι «θα απασχοληθούν εντός του επόμενου έτους περισσότεροι από 700 εργαζόμενοι πολύ υψηλών προδιαγραφών σε πολλές διαφορετικές ειδικότητες».