Στην απόκτηση δύο εργοστασίων, το ένα εκ των οποίων βρίσκεται στην βιομηχανική περιοχή της Δροσιάς στην Έδεσσα καθώς και στην Επισκοπή Νάουσας προχώρησε η Agrifreda σύμφωνα με πληροφορίες του FOODReporter.

Πρόκειται για δύο βιομηχανικές εγκαταστάσεις που αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά την επιχειρηματική δραστηριότητα της επιχείρησης, με έδρα την Πέλλα. Το εργοστάσιο της Δροσιάς, δεν είναι άλλο από τις εγκαταστάσεις της πτωχευμένης εταιρείας Ecofood, γνωστής από το μεταλλικό νερό Δροσιά, το οποίο διακινεί τα τελευταία χρόνια η Agrifreda.

H κίνηση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο συμφωνίας εξυγίανσης, κατά την οποία η ακίνητη περιουσία της Ecofood μεταβιβάστηκε στην Agrifreda κατά 88% και στην Σινιόσογλου ΑΒΕΕ με ποσοστό 12%. Στην περίπτωση του εργοστασίου της Επισκοπής Νάουσας, πρόκειται για τις εγκαταστάσεις που διατηρούσε η Κατσιαμάκας ΑΒΕΕ, εταιρεία εμπορίας φρούτων και λαχανικών. Σημειώνεται ότι η Agrifreda είχε ενισχύσει σημαντικά τη ρευστότητά της με την είσοδο της EOS Capital Partners, η οποία απέκτησε το 20% του μετοχικού της κεφαλαίου, μέσω αύξησης που πραγματοποιήθηκε κατά 15 εκατ. ευρώ.