Παρά το «μουδιασμένο» ξεκίνημα το 2021 λόγω του παρατεταμένου lockdown, η Adelco ανακάμπτει και ατενίζει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Σε αυτό το πλαίσιο κινούνται και οι επικείμενες επενδύσεις της εταιρείας, τα νέα προϊόντα και επώνυμα γενόσημα που πρόκειται να διατεθούν στην αγορά. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο και Γενικό Διευθυντή της εταιρείας, κύριο Ευάγγελο Κολοκοτρώνη, η Adelco έχει προχωρήσει σε επενδύσεις που αγγίζουν το 1 εκατ. ευρώ σε μηχανολογικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, προκειμένου να υποστηρίξουν τα δύο ερευνητικά προγράμματα στα οποία συμμετέχουν σε συνεργασία με άλλες εταιρείες και πανεπιστήμια. Το πρώτο αφορά στην παραγωγή ενός καινοτόμου προϊόντος οδοντόπαστας, το οποίο θα περιέχει συγκεκριμένες ιδιομορφίες και έχει ήδη λάβει έγκριση μέσω ΕΣΠΑ, ενώ το δεύτερο αφορά μια νέα φαρμακευτική ουσία που βρίσκεται ακόμα σε φάση κλινικών ερευνών.

Όσον αφορά στον τομέα των εξαγωγών, η Adelco μετά τις αναδυόμενες αγορές των χωρών MENA και της Αυστραλίας, στρέφεται προς την Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα προς την Ιταλία, καθώς εκτός από την συνεργασία της με την Pharma Line, βρίσκεται κοντά σε συμφωνία και με δεύτερη ιταλική εταιρεία, η οποία αν ευοδωθεί αναμένεται να αυξήσει κατακόρυφα τον όγκο των εξαγωγών της.

Σχετικά με τις προοπτικές του κλάδου στο άμεσο μέλλον, ο κος Κολοκοτρώνης προβληματίζεται με τις ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες και την κατακόρυφη άνοδο των τιμών στα κοντέινερ, αλλά πολύ περισσότερο με την καθυστέρηση και τη μεταφορά των προϊόντων μέσω αυτών, καθώς αυτό συνεπάγεται εκτόξευση του κόστους. Ωστόσο, παραμένει αισιόδοξος ότι ο φαρμακευτικός κλάδος δεν θα επηρεαστεί σε μεγάλο ποσοστό, καθώς έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου και με κορωνίδα την τεχνολογία mRNA, αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην καταπολέμηση του καρκίνου και σοβαρών νευρολογικών ασθενειών όπως η άνοια.