Την ανάγκη να υλοποιηθούν επενδύσεις ύψους 44 δισ. ευρώ σε ό,τι αφορά την πράσινη μετάβαση επεσήμανε η Γ.Γ. Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου, ενώ προανήγγειλε ότι θα τεθεί άμεσα προς διαβούλευση στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο για την ενέργεια. «Το έχουμε προαναγγείλει και πλέον βρίσκεται προ των πυλών της δημόσιας διαβούλευσης την ερχόμενη εβδομάδα. Φέρνουμε, λοιπόν, ένα ενεργειακό νομοσχέδιο, το οποίο πραγματικά θα επιταχύνει ακόμη περισσότερο τις διαδικασίες αδειοδότησης των έργων ΑΠΕ», επεσήμανε η κυρία Σδούκου από το βήμα του FIN FORUM 2022. «Για εμάς είναι βασικό ζητούμενο να δούμε απτές επενδύσεις αυτή τη στιγμή, καθώς επίσης κι ένα νέο θεσμικό πλαίσιο για έργα αποθήκευσης.

Η αποθήκευση, όπως άλλωστε συζητείται αυτή τη στιγμή στην ΕΕ, αποκτά μία άλλη διάσταση. Χρειαζόμαστε έργα αποθήκευσης, αρκετά γρήγορα και προς αυτή την κατεύθυνση το Υπουργείο έχει ολοκληρώσει το νέο νομοθετικό και ρυθμιστικό πλαίσιο, που θα δώσει τη δυνατότητα να γίνουν και στη χώρα μας έργα αποθήκευσης», συμπλήρωσε, καταλήγοντας ότι φιλοδοξεί να προχωρήσει εντός του 2022 η αναμόρφωση του κυβερνητικού σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα.

Επιπλέον κεφάλαια άνω των 10 δισ. ευρώ στοχεύει να διοχετεύσει η Εθνική Τράπεζα την επόμενη τριετία σε έργα ενέργειας και υποδομών, «εκμεταλλευόμενοι κατά το βέλτιστο τρόπο πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, τα υπόλοιπα προγράμματα μέσω ΕΙΒ/EIF και το ΤΑΜΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, εργαλείο το οποίο έχει ενεργοποιήσει αποκλειστικά η Εθνική Τράπεζα» όπως δήλωσε από πλευράς του ο γενικός διευθυντής Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας, Βασίλης Καραμούζης.