Ευχαριστημένος εμφανίστηκε σε γενικές γραμμές από τις θερινές επιδόσεις της αγοράς αναψυκτικών, με φόντο και τη φετινή πορεία του τουρισμού, ο κ. Μιχάλης Τσαούτος, Γενικός Διευθυντής της ΕΨΑ. Μιλώντας στο INDUSTRY, ο κ. Τσαούτος έκανε λόγο για κάποια σκαμπανεβάσματα στην αγορά των νησιών, εκτιμώντας ωστόσο ότι το πρόσημο είναι θετικό, ειδικότερα υπό τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας και της μετάλλαξης Δέλτα.

Όσον αφορά στο παραγωγικό κομμάτι, σύμφωνα με τον κ. Τσαούτο δεν σχεδιάζονται μεγάλες επενδύσεις στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μικρότερων βοηθητικών επενδύσεων της τάξεως των 50.000-100.000 ευρώ σε μηχανολογικό εξοπλισμό. Από πλευράς προϊόντων, το εποχιακό concept summer mix της ΕΨΑ με γεύση Μάνγκο – Μανταρίνι θα «τρέξει» μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου, παραμένοντας ωστόσο στα ράφια για μερικούς μήνες ακόμα, όσο το επιτρέπει η διάρκεια ζωής του προϊόντος.

Η βολιώτικη βιομηχανία αναψυκτικών πραγματοποιεί εξαγωγές σε 35 χώρες, οι οποίες ενισχύονται σταθερά κατά 15% ανά έτος. Στο εργοστάσιο της παράγονται 65 κωδικοί, 20 διαφορετικές γεύσεις και η συνολική ποσότητα αναψυκτικού ανέρχεται σε 10 εκατομμύρια λίτρα.