Σε συμφωνία πώλησης των δραστηριοτήτων της στην Βραζιλία, στην Companhia Siderúrgica Nacional (CSN), έναντι τιμήματος 1,025 δισ. δολαρίων, κατέληξε η Holcim. Η συμφωνία εντάσσεται στη στρατηγική αλλαγής εστίασης που εφαρμόζει η μεγαλύτερη τσιμεντοβιομηχανία στον κόσμο.

«Η εκποίηση αυτή αποτελεί ένα ακόμη βήμα στη διαδικασία μετασχηματισμού μας προκειμένου να γίνουμε παγκόσμιος ηγέτης σε καινοτόμες και βιώσιμες λύσεις κατασκευών, καθώς μας διασφαλίζει την ευελιξία να συνεχίσουμε να επενδύουμε σε ελκυστικές ευκαιρίες ανάπτυξης», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Holcim, Jan Jenisch, την Παρασκευή.

Η ελβετική εταιρεία αναδιοργανώνει την επιχειρηματική δομή της, διαδικασία που περιλαμβάνει και ορισμένες εκποιήσεις δραστηριοτήτων, καθώς προσπαθεί να απεξαρτηθεί από την κύρια δραστηριότητά της στον τομέα του τσιμέντου και των αδρανών υλικών, για να επικεντρωθεί περισσότερο στην τεχνολογία κτιρίων, καθώς δίνει περισσότερη έμφαση στη βιωσιμότητα.

Όπως ανακοίνωσε η Holcim, η πώληση στην CSN θα μειώσει σημαντικά τον λόγο χρέους της, βοηθώντας την να επανεπενδύσει στον επιχειρηματικό τομέα της τεχνολογίας κτιρίων που ενισχύθηκε μετά την εξαγορά της Firestone.