Η THEON SENSORS υπέγραψε σύμβαση για την προμήθεια οργάνων θερμικής απεικόνισης THERMIS CS, κατόπιν πρόσφατου διεθνούς διαγωνισμού του Υπουργείου Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου για την προμήθεια και υποστήριξη του προγράμματος θερμικών Sniper In-Line Low Light System (SILLS)-Long Wave InfraRed (LWIR) Thermal Sight.

Η εταιρεία κατάφερε να επικρατήσει κατόπιν αυστηρής διαδικασίας αξιολόγησης, που περιλάμβανε εργαστηριακές και δια ζώσης επιτόπιες δοκιμές, όπου το προϊόν της THERMIS CS (12um) κατέκτησε την υψηλότερη βαθμολογία εντός του προϋπολογισμού που διατέθηκε.

Η αρχική παραγγελία περιλαμβάνει την παράδοση 500 τμχ ΤHERMIS CS εντός του 2022, ενώ πρόσθετα συστήματα αναμένεται να παραδοθούν καθ’όλη τη διάρκεια της σύμβασης σε συνεργασία με τον βρετανικό συνεργάτη της, Active Electronics.

«H είσοδος της THEON SENSORS στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, αποτελεί σημαντική επιτυχία της εταιρείας καθώς πρόκειται για ένα θερμικό προϊόν που αυτή τη στιγμή ξεπερνάει σε επιδόσεις αντίστοιχα σημαντικών τοπικών και διεθνών εταιριών. Το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί την τέταρτη χώρα του ΝΑΤΟ που επέλεξε τα θερμικά μας συστήματα. Η είσοδός μας σε μια εξαιρετικά δύσκολη αγορά αναδεικνύει την αξία του όλου εγχειρήματος», σημείωσε ο Δρ. Μιχάλης Κολώτος, 5EYES Armies Business Development & US Operations Director της ΤΗΕΟΝ SENSORS.