Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται η καινοτόμος επένδυση του Ομίλου ΙΤΑ στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών. Η Μηδική Σερρών Α.Ε. με έδρα στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής αφυδατωμένης μηδικής στην Ελλάδα, με παραγωγή άνω των 27.000 τόνων προϊόντος ανά έτος και με συμβεβλημένους παραγωγούς που καλλιεργούν 20.000 στρέμματα μηδικής.
Η καλλιέργεια της μηδικής γίνεται σε μία ακτίνα 20 χιλιομέτρων γύρω από τις εγκαταστάσεις, από έμπειρους παραγωγούς του κάμπου των Σερρών στο πλαίσιο της Συμβολαιακής Γεωργίας και με την καθοδήγηση επιστημονικού προσωπικού της εταιρίας. Η κοπή, μεταφορά και αποξήρανση της μηδικής γίνονται εξ ολοκλήρου από την Μηδική Σερρών Α.Ε., χωρίς να εξαρτώνται άμεσα από τις καιρικές συνθήκες, δίνοντας περιθώριο στον παραγωγό να επικεντρωθεί στο κομμάτι της καλλιέργειας και στη μεγιστοποίηση των αποδόσεων. Επιπρόσθετα, οι αγρότες που συνεργάζονται με την εταιρία έχουν εγγυημένες τιμές, γνωστές από τη αρχή του έτους, και άμεσες πληρωμές.
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η θερμική ενέργεια που απαιτείται για την αφυδάτωση της μηδικής προέρχεται από τη ΘΕΡΜΗ-ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ, σε μορφή ζεστού νερού, φιλική προς το περιβάλλον, ενώ χρησιμοποιείται τεχνολογία ξηραντών ήπιων συνθηκών αφυδάτωσης -έως 100oC- που προστατεύουν το σύνολο των θρεπτικών στοιχείων της μηδικής και εξασφαλίζουν την παραγωγή ποιοτικής τυποποιημένης ζωοτροφής, υψηλής διατροφικής αξίας.
Το τελικό προϊόν διαμορφώνεται σε παραλληλόγραμμα δέματα υψηλής συμπίεσης 550kg που διευκολύνουν την αποθήκευση και μεταφορά.
Η Μηδική Σερρών Α.Ε. προσδίδει άμεσο αποτέλεσμα στην ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος στον Νομό Σερρών καθώς και της άμεσης και έμμεσης απασχόλησης, παράγοντας ταυτόχρονα αγροτικά προϊόντα υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών.